André staat open voor vervolg tv-hit Hendrik Groen

Het is momenteel de best bekeken serie op de Nederlandse televisie: Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. De maandagavondserie heeft nog drie afleveringen te gaan en dan zit het er voorlopig op. Maar hoofdrolspeler André van Duin staat best open voor een vervolg. “Ik spreek Jan Slagter natuurlijk wel eens en die wil ook heel graag, maar dan moet het toch nog wel over een hoop schijven en ik denk dat, áls er een tweede serie komt, dat eerder in 2019 zal zijn dan daarvoor.

Martin van Waardenburg, die de boeken heeft bewerkt tot de tv-scripts, moet aan het vervolg nog beginnen. “Nou, voordat dan alles is opgenomen zijn we wel een heel eind verder en denk ik dat we nog een keer aan de oliebollen hebben gezeten”, aldus Van Duin.

Het was volgens Van Duin een feest om te maken. Al vond hij het wel lastig om zijn theatrale trekjes af te leren. “Nu mocht ik van Tim Oliehoek, de regisseur, bijna helemaal niks. Als ik mijn wenkbrauw optrok was het bij wijze van spreken al: kijk uit, niet met die wenkbrauw!

Lange tijd twijfelde hij of het publiek hem zo wel wilde zien. “De eerste, pakweg, twee weken dat we in dat tehuis bezig waren was ik steeds bang dat de mensen thuis zouden denken: ‘Wat doet die André van Duin daar steeds bij die mensen aan tafel?’

Het Telegraaf-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Elmer van der Marel

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen