André staat open voor vervolg tv-hit Hendrik Groen

Geplaatst op vr 22 dec 2017 om 8:58

Het is momenteel de best bekeken serie op de Nederlandse televisie: Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. De maandagavondserie heeft nog drie afleveringen te gaan en dan zit het er voorlopig op. Maar hoofdrolspeler André van Duin staat best open voor een vervolg. “Ik spreek Jan Slagter natuurlijk wel eens en die wil ook heel graag, maar dan moet het toch nog wel over een hoop schijven en ik denk dat, áls er een tweede serie komt, dat eerder in 2019 zal zijn dan daarvoor.

Martin van Waardenburg, die de boeken heeft bewerkt tot de tv-scripts, moet aan het vervolg nog beginnen. “Nou, voordat dan alles is opgenomen zijn we wel een heel eind verder en denk ik dat we nog een keer aan de oliebollen hebben gezeten”, aldus Van Duin.

Het was volgens Van Duin een feest om te maken. Al vond hij het wel lastig om zijn theatrale trekjes af te leren. “Nu mocht ik van Tim Oliehoek, de regisseur, bijna helemaal niks. Als ik mijn wenkbrauw optrok was het bij wijze van spreken al: kijk uit, niet met die wenkbrauw!

Lange tijd twijfelde hij of het publiek hem zo wel wilde zien. “De eerste, pakweg, twee weken dat we in dat tehuis bezig waren was ik steeds bang dat de mensen thuis zouden denken: ‘Wat doet die André van Duin daar steeds bij die mensen aan tafel?’

Het Telegraaf-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: MAX, Elmer van der Marel
5 Reacties op “André staat open voor vervolg tv-hit Hendrik Groen”


 1. joost

  Samen met top acteur Kees van Hulst draagt Andre die serie.
  Zonder Andre zal het een gemis zijn.
  Ook de hele “cast” past en speelt geweldig.

  Overigens, een van de beste Nederlandse series , ook al ben ik zelf nog ver van de bejaarde datum af, die ik de laatste jaren gezien heb.

  Het geeft aan hoe een geweldige artiest Andre van Duin is.

 2. Ron

  Natuurlijk komt er een vervolg, dat is geen rocket science. Top serie. En duurt best lang want op 1e kerstdag zelfs en in de weken er na.

 3. Erik

  Begrijp niet dat er in 2018 geen nieuw seizoen komt. Typisch Nederlands. Je maakt een succesvolle serie en pas jaren later komt er een tweede seizoen. Regelmaat ontbreekt. Denk aan Adam & Eva, Bloedverwanten, Dokter Deen, Hollands hoop etc.

 4. X

  Andre is vanavond te gast in college tour. Ben wel benieuwd wat dat scoort tegenover TVOH.

 5. henk

  2 Ron: vooral NPO heeft daar last van. zit minimaal 2 jaar tussen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.