Willem Drieling: ‘Helemaal niets gehoord van Kemna’

Acteur Willem Drieling heeft helemaal niets gehoord van Kemna Casting sinds hij twee weken geleden in RTL Boulevard onthulde op 16-jarige leeftijd slachtoffer te zijn geweest van Job Gosschalk, de eigenaar van het bedrijf. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Drieling: “Ik vind het jammer en het stelt mij erg teleur dat de directie van Kemna Casting niet eens de moeite heeft genomen om persoonlijk contact met mij op te nemen. We zijn immers al een tijdje verder, dus dit was al lang mogelijk geweest.

De inmiddels 46-jarige Drieling heeft contact gezocht met de afdeling zedendelicten van de Amsterdamse politie. “Het is een oriënterend gesprek om mijn kant van het verhaal te vertellen en om dan samen met de betreffende afdeling verder te kijken wat we kunnen doen”, zegt hij via zijn vertrouwenspersoon Guido Goossens.

Drieling is blij dat de politie zijn verhaal serieus neemt, maar: “Wij hebben het over een situatie die zich 30 jaar geleden heeft afgespeeld. Dus na het gesprek zal de politie mij adviseren in hoeverre een officiële aangifte nog zinvol is.”

Het AD heeft Kemna Casting gevraagd waarom zij Drieling niet hebben benaderd. “De directie van Kemna Casting heeft alle betrokkenen opgeroepen om hun verhaal te vertellen bij Bureau Integriteit. Die oproep zullen wij blijven herhalen. Op die manier hopen wij een goed beeld te kunnen krijgen over de gebeurtenissen die zich zouden hebben voorgedaan“, laat directielid Marc van Bree, die ook bij RTL Late Night zat, weten.

Het AD-artikel Naar politie om Gosschalk kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Willem Drieling: ‘Slachtoffer van Job toen ik 16 was’ (15 november)

Alle artikelen over Job Gosschalk kunt u hier vinden op chronologische volgorde (recent naar ouder).

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen