Van Nieuwkerk voorzichtiger met redactiemeisjes

Geplaatst op Sat 25 Nov 2017 om 10:44

Matthijs van Nieuwkerk merkt aan zichzelf dat hij door de #MeToo-discussie voorzichtiger omgaat met vrouwen op de redactie dan voorheen. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door. De #MeToo-discussie leidt er ook toe dat mensen wel heel erg voorzichtig worden in de omgang met elkaar. “Merk jij een verschil? Want jij bent een heteroman“, vroeg Marc-Marie Huijbregts aan Van Nieuwkerk. Daaraan toevoegend: “Nee, niet zozeer dat jij grensoverschrijdend gedrag hebt!

Het leidde tot hilariteit in de studio. Van Nieuwkerk: “Kies je woorden heel zorgvuldig! Kies je woorden heel zorgvuldig!

Huijbregts: “Ik bedoel niet dat jij grensoverschrijdend gedrag vertoont, maar merk jij in je omgeving, bijvoorbeeld met redactieleden, dat je denkt: ik ben me er meer bewust van, ik houd er meer rekening mee, het zit in mijn hoofd nu. Veel meer dan je vroeger was.”

Dat beaamde Van Nieuwkerk. “Dat zou kunnen. Grensoverschrijdend gedrag ben ik volgens mij niet bij in de buurt geweest, maar als het gaat om een hand op een schouder, wat misschien heel collegiaal en vriendschappelijk is, heb ik wel eens even gedacht: is dit nog wel? Als ik heel eerlijk ben.”

Gaat het dan ten koste van de hartelijkheid? “Dat hoop ik niet, maar het is een eerlijk antwoord op de vraag. Ik geloof dat ik me dat wel eens heb afgevraagd, ja.”

Foto: BNNVARA
14 Reacties op “Van Nieuwkerk voorzichtiger met redactiemeisjes”


 1. Ettekoven

  Je zag Mathijs echt schrikken. Het is algemeen bekend dat hij heel veel redactiemeisjes meenam naar zijn weekappartement, tot zijn echtgenote zei nu is het genoeg. Er was zelfs een praatclubje met gedumpte redactiemeisjes. Konden ze samen uithuilen.

  Als die redactiemeisjes dachten hogerop te komen is dat niet gelukt.

  Mathijs zei niet voor niks stel je vraag heel zorgvuldig tegen MM dat was geen grapje

 2. Santegoeds

  Wat dachten jullie van Pauw, die na hem komt. Alsof hij nooit met een vrouwelijke collega achterop de fiets naar huis is gegaan. Tussen die 200+ zaten echt wel een aantal collega’s hoor.

 3. X

  Lezen jullie het hele artikel wel?

 4. Ettekoven

  Ja, hoezo?

 5. X

  Omdat het veel genuanceerder ligt dan in de kop wordt gesuggereerd.

 6. Ettekoven

  Mathijs moest gered worden door een tafelgenoot. Maar hij zal niet blij geweest zijn met de vraag

  En X. Het is best hypocriet dat hij doet alsof er nooit iets is gebeurd, daar jaagt ie alleen maar oude redactiemeisjes mee in de gordijnen

 7. Ettekoven

  Speciaal voor X

  https://www.nu.nl/achterklap/1079337/matthijs-van-nieuwkerk-blijft-geheimzinnig-over-vrouwen.html

 8. X

  Ik beweer niet dat hij niet is vreemd gegaan. Lijkt mij nl. wel dat hij dat heeft gedaan of nog doet. Vraag me alleen af of het in de #metoo discussie past. Dat is andere koek.

 9. hahaha

  Redactiemeisjes is niet de issue, allemaal vrijwillig.
  Bepaalde cameravrouwen is andere koek..

 10. J

  Jullie zijn wel te spreken als het om een niet-jood gaat?? Harvey Weinstein is het slachtoffer van een christelijk-conservatief Amerikaans complot.
  -90% van alle christenen haten joden uit wraak op een sprookje!

 11. J

  Jullie zijn wel te spreken als het om een niet-jo0d gaat?? Harvey Weinstein is het slachtoffer van een christelijk-conservatief Amerikaans complot.
  -90% van alle christenen haten j0den uit wraak op een sprookje!

 12. Sgl

  Gewoon verkapt antisemitisme dat #MeToo hetze tegen Harvey Weinsteins!

 13. Joop

  Was je voor dat #metoo gemekker dan niet??

 14. Marcel

  Nou denk dat het wel meevalt met van Nieuwkerk,
  Thijsje zijn apparaat is nou niet echt een steiger maar meer een weiger.
  Buiten de deur wippen lukt deze vent niet omdat zijn apparaat hem dan in de steek laat.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.