Van Nieuwkerk voorzichtiger met redactiemeisjes

Matthijs van Nieuwkerk merkt aan zichzelf dat hij door de #MeToo-discussie voorzichtiger omgaat met vrouwen op de redactie dan voorheen. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door. De #MeToo-discussie leidt er ook toe dat mensen wel heel erg voorzichtig worden in de omgang met elkaar. “Merk jij een verschil? Want jij bent een heteroman“, vroeg Marc-Marie Huijbregts aan Van Nieuwkerk. Daaraan toevoegend: “Nee, niet zozeer dat jij grensoverschrijdend gedrag hebt!

Het leidde tot hilariteit in de studio. Van Nieuwkerk: “Kies je woorden heel zorgvuldig! Kies je woorden heel zorgvuldig!

Huijbregts: “Ik bedoel niet dat jij grensoverschrijdend gedrag vertoont, maar merk jij in je omgeving, bijvoorbeeld met redactieleden, dat je denkt: ik ben me er meer bewust van, ik houd er meer rekening mee, het zit in mijn hoofd nu. Veel meer dan je vroeger was.”

Dat beaamde Van Nieuwkerk. “Dat zou kunnen. Grensoverschrijdend gedrag ben ik volgens mij niet bij in de buurt geweest, maar als het gaat om een hand op een schouder, wat misschien heel collegiaal en vriendschappelijk is, heb ik wel eens even gedacht: is dit nog wel? Als ik heel eerlijk ben.”

Gaat het dan ten koste van de hartelijkheid? “Dat hoop ik niet, maar het is een eerlijk antwoord op de vraag. Ik geloof dat ik me dat wel eens heb afgevraagd, ja.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen