Ton Elias vindt Jos Heymans net foute Duitser uit WOII

Jos Heymans, politiek columnist van RTL Nieuws, is door Ton Elias, tot voor kort VVD-Kamerlid, vergeleken met een Duitser uit de periode 1940 tot 1945. Dat zegt de tv-journalist op Twitter. Heymans kon het niet geloven wat Elias tegen hem zei toen ze elkaar tegenkwamen in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. “Zojuist door Ton Elias vergeleken met een Duitser uit de periode ’40-’45 omdat ik tien maanden (!) geleden een kennelijk onwelgevallige column over hem geschreven heb.”

Elias is ‘not amused’ dat Heymans hun ontmoeting niet vertrouwelijk heeft gehouden. Hij laat weten op Twitter: “Hier wreekt zich quasi-belang van voormalig tv-verslaggever: geen kritiek gewend. In column iemand affakkelen, maar bij persoonlijke ontmoeting niet tegen kritiek kunnen zwaktebod. Nog los van het feit dat Nieuwspoort-code voor een stamgast als Jos kennelijk niet geldt. Valt door mand.

Met de Nieuwspoort-code doelt Elias op het gebruik dat hetgeen in Nieuwspoort gezegd wordt vertrouwelijk is. Daar heeft Heymans geen boodschap aan: “Ik ging ervan uit dat je ook buiten Nieuwspoort had durven zeggen dat ik een Duitser uit ’40-’45 zou zijn. Dan doet de Nieuwspoortcode er niet toe.

Maar kennelijk durf je dat alleen binnen de veilige muren van Nieuwspoort“, besluit Heymans.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen