Netflix met eerste Nederlandstalige serie: Undercover

Netflix komt voor het eerst met een eigen Nederlandstalige dramaserie. De serie heet Undercover, begint in 2019 en Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes maken deel uit van de cast. Dat heeft de videodienst laten weten. Undercover vertelt over Ferry Bouman, één van​​ de​ grootste​​ XTC-producenten​​ in​​ de​​ wereld. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens van​ België​​ en​ Nederland.​ Dit​​ comfortabele​ bestaan​ verandert​​ drastisch​ dankzij twee​ undercoveragenten.

Het gaat om een coproductie met de Vlamingen. Voor de serie werkt Netflix samen met het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ de Vlaamse puvblieke omroep VRT.

Nico Molenaar, bekend van de Vlaamse serie Vermist, is aangewezen als showrunner. “Ik ben ontzettend trots en enthousiast om deel uit te maken van Netflix’ eerste Belgisch-Nederlandse coproductie. Met sterren zoals Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes, Elise Schaap en Kevin Janssens hebben we toptalent uit beide landen verzameld. Dankzij Netflix kunnen we dit internationale, spannende, grappige en sexy verhaal met een wereldwijd publiek delen.

Ook bij Netflix wordt uitgekeken naar de eerste Nederlandstalige Original. “Het is erg opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld. En we zijn vooral erg enthousiast dat de serie zijn Nederlandse première op Netflix krijgt”, aldus Kai Finke van Netflix.

Undercover gaat in 2019 wereldwijd in première op Netflix, behalve in​ Frankrijk, Oostenrijk,​ België,​ Duitsland,​ Oostenrijk​ en​ Zwitserland. Daar​ wordt de serie eerst door lokale omroepen uitgezonden, in Vlaanderen waarschijnlijk op Eén.

Foto: Netflix

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen