Netflix met eerste Nederlandstalige serie: Undercover

Geplaatst op wo 22 nov 2017 om 10:40

Netflix komt voor het eerst met een eigen Nederlandstalige dramaserie. De serie heet Undercover, begint in 2019 en Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap en Tom Waes maken deel uit van de cast. Dat heeft de videodienst laten weten. Undercover vertelt over Ferry Bouman, één van​​ de​ grootste​​ XTC-producenten​​ in​​ de​​ wereld. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens van​ België​​ en​ Nederland.​ Dit​​ comfortabele​ bestaan​ verandert​​ drastisch​ dankzij twee​ undercoveragenten.

Het gaat om een coproductie met de Vlamingen. Voor de serie werkt Netflix samen met het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ de Vlaamse puvblieke omroep VRT.

Nico Molenaar, bekend van de Vlaamse serie Vermist, is aangewezen als showrunner. “Ik ben ontzettend trots en enthousiast om deel uit te maken van Netflix’ eerste Belgisch-Nederlandse coproductie. Met sterren zoals Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes, Elise Schaap en Kevin Janssens hebben we toptalent uit beide landen verzameld. Dankzij Netflix kunnen we dit internationale, spannende, grappige en sexy verhaal met een wereldwijd publiek delen.

Ook bij Netflix wordt uitgekeken naar de eerste Nederlandstalige Original. “Het is erg opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld. En we zijn vooral erg enthousiast dat de serie zijn Nederlandse première op Netflix krijgt”, aldus Kai Finke van Netflix.

Undercover gaat in 2019 wereldwijd in première op Netflix, behalve in​ Frankrijk, Oostenrijk,​ België,​ Duitsland,​ Oostenrijk​ en​ Zwitserland. Daar​ wordt de serie eerst door lokale omroepen uitgezonden, in Vlaanderen waarschijnlijk op Eén.

Foto: Netflix
13 Reacties op “Netflix met eerste Nederlandstalige serie: Undercover”


 1. Andre

  Doei rtl

 2. Bart

  Raymond Thiry (Luther van Penoza) speelt er ook in.

 3. Michiel

  Geweldig! Dat wordt wat hoor.
  (Niet dus)

 4. Ron

  Eindelijk , eindelijk! Goed nieuws.

 5. B. Vogels

  Nederlandstalig? Undercover???

 6. Michiel

  B. Vogels, moet zijn: Onderkoffer.

 7. Sean

  Meh, maar weer eens een Nederlandstalige misdaad/drugsserie. Fan van Netflix, maar ik kijk er niet naar uit.

 8. Frl

  @Michiel moet zijn: Infiltreren :-)

 9. Diderick

  Jammer. Weer een NL’se serie over drugs en politie. Gaap. Originaliteit is ver te zoeken. Netflix kijkers zijn toch echt beter gewend.

 10. Bert

  Moet ik nu een gat in de lucht springen voor die
  hollandse meuk.
  Of is dit een verkapte reclame voor Netflix.
  Ik hou het bij Film1. Deze hebben trouwens weer een goeie
  nieuwe Horrorserie ‘Ćhannel Zero’

 11. B

  Wat een negatief gezeu weer hier zonder dat iemand er 1 minuut van gezien heeft. Alleen maar te prijzen dat ze het proberen.

 12. Ronny

  @Bert Dank voor de tip. Gelijk even downloaden :)))

 13. jaidd

  Is helemaal geen nf original, maar van vrt en word daar ook uitgezonden, waarbij toevallig nf de streaming rechten van heeft, niet meer niet minder.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.