Peter R. hekelt omgang Boulevard met Dave Roelvink

Peter R. de Vries vond de desk van RTL Boulevard maandagavond een beetje hypocriet toen het ging over Melissa Pach, die slachtoffer werd van online sexshaming na het verschijnen van haar seksvideo met Dave Roelvink. Dat liet hij blijken in de uitzending op RTL 4. Seksuologe Eveline Stallaart hekelde aan de desk dat slachtoffers vaak de schuld krijgen. “We moeten de dader blamen en absoluut niet het slachtoffer“, merkte zij op, zonder de naam van Roelvink te noemen.

En Beau van Erven Dorens gaf aan: “Worden die daders wel genoeg gestraft? Want dat zou een afschrikwekkende werking kunnen hebben. Het is een vorm van misbruik.”

Daarop brak De Vries in. “Weet je wat het punt is, Beau? En dan moeten we toch even de hand in eigen boezem steken. Het gaat hier over Dave Roelvink die hier een grote rol in speelt. Maar vervolgens wordt diezelfde Dave Roelvink hier keer op keer in de studio uitgenodigd om zijn verhaal te doen en dan wordt er ook gezegd: ‘Goed dat je er bent, dapper dat je je verhaal doet.’ Etcetera, etcetera. Dat is nou precies waar zij het over heeft.”

Van Erven Dorens: “Voor de zekerheid: we hebben hem hier ook flink door de mangel gehaald en we hebben ook Melissa hier gehad.”

Daar was De Vries het niet geheel mee eens. “Hij heeft hier ook een keer kunnen zeggen dat hij is vrijgesproken, terwijl hij gewoon veroordeeld is voor heling.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen