Penoza-collega: ‘Monic Hendrickx heel erg gesloten’

Hajo Bruins vond het moeilijk om binnen te komen bij zijn Penoza-collega Monic Hendrickx, de grote ster van de onlangs geëindigde NPO 3-serie. Dat vertelt hij in gesprek met de Party. Hendrickx leidt een redelijk teruggetrokken leven, weet ook Bruins. “Monic schermt haar privé heel goed af. Het heeft bij mij wel twee jaar geduurd voordat ze me toeliet in haar persoonlijke leven. Ze is best voorzichtig of gesloten en dat is goed, want er wordt veel over elkaar geklets in het wereldje“, zegt hij.

Als actrice is Hendrickx een groot voorbeeld, vindt hij. “Monic is altijd supergefocust en gecontroleerd. Ze bereidt zich ongelooflijk goed voor. Je kan plezier met haar maken, maar ze is ook enorm serieus.”

Hendrickx was de grande dame op de Penoza-set. “Niet alleen is ze inhoudelijk de draagster van de serie, maar op de set is ze ook degene op wie je kan bouwen. Onder de acteurs is zij op een natuurlijke manier de kapitein van het schip.”

Ik heb haar zeer hoog zitten en Monic is steeds een onderdeel van mijn werkplezier bij Penoza geweest.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen