Chantal Janzen: ‘Staatsloterij Live kwam te vroeg’

Geplaatst op Sun 12 Nov 2017 om 10:17

Chantal Janzen denkt dat de RTL 4-show Staatsloterij Live, waarmee ze in 2005 haar presentatiedebuut maakte, iets te vroeg kwam voor haar. Dat vertelt de tv-ster in TROS Kompas. Staatsloterij Live, waarin ze aan de zijde stond van Carlo Boszhard, was livetelevisie. “Mijn allereerst programma was Staatsloterij Live, live op prime time bij RTL 4. Ik werd direct in het diepe gegooid, zonder bandjes. De eerste ging goed, maar uit de uitzendingen daarna bleek dat het gewoon te vroeg was.

Ze had er slapeloze nachten door. “Ik heb in die tijd wel eens gewenst dat ik bij BNN was begonnen, of op zondagmiddag, met een programma dat niet live is en over kan. Op dat moment had ik wel even spijt. Maar achteraf is zoiets een goede leerschool; je ontdekt wat je niet met doen en waar je aan kunt werken.”

Nog altijd is Janzen wel eens onzeker. “Bij elke musicalrol, zoals Hij Gelooft In Mij, waarin ik de vrouw van André Hazes speelde. Ik dacht echt dat ze de verkeerde hadden en dat ik het niet kon. Ik ben in alle hoeken en gaten gaan graven om me de rol eigen te maken, want je wilt niet dat ze zeggen ‘Chantal in die rol, dat was een foutje’.

Maar het kan natuurlijk altijd een keer gebeuren. In het theater, in de film en ook in mijn nieuwe programma. Dat is helaas zo in dit vak.”

Met haar nieuwe programma doelt Janzen op &Chantal, dat momenteel te zien is op de zondagavond van RTL 4.

Een fragment uit Staatsloterij Live:

Foto: RTL
9 Reacties op “Chantal Janzen: ‘Staatsloterij Live kwam te vroeg’”


 1. A.Zijn

  Ze zit met haar vingers in de smoel van die kerel. Metoo!

 2. Adriana Checkik

  Ik kom ook altijd te vroeg.

 3. Laurens

  Voor Janzen was het toen te vroeg.
  Wat mij betreft komt Staatsloterij Live weer terug als groot opgezette show!

 4. A.Zijn

  @10.27 Hàhàhà…..

  Staatsloterij Live was wel spontaan en dat maakte het zo leuk. Ik mis een dergelijk programma op de buis!

 5. Alex

  Het is nooit te vroeg voor spontane televisie.

 6. insider?

  “Goh wat komt die meid altijd vroeg hé”

 7. Bart

  @Laurens en Azijn Dat kan en mag zeker terugkomen. Zoiets mist de Staatsloterij op dit moment echt. Wel groots opgezet zoals het was toen de show bij Veronica was. Ik vond de show eigenlijk niet passen bij Carlo en Chantal. Bij een terugkeer is het wel iets Beau van Erven Dorens met Marieke of Shelly voor de locatie spellen.

 8. A.Zijn

  @Bart Goed voorstel!

 9. Vrede

  Waar is Carlo gebleven? Ik vind hem altijd wel goed.

  Ik ben benieuwd of hij rtl late night had kunnen presenteren met veel pit,scherpte en dus niet als die zondagmiddag show.
  Slechter dan Tan kan het niet en als hij scherpte met zijn frisheid en humor kon mixen had het mij wel leuk geleken. Gemis voor rtl dat hij er niet meer is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.