Martine en Sybrand kibbelen over College Tour

Martine van Os en Sybrand Niessen beginnen zich steeds meer te gedragen als een kibbelend echtpaar. Woensdag hadden ze in Tijd voor MAX een dispuut over de uitspraak van programmanaam College Tour. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De een spreekt College Tour uit op z’n Engels (vanaf nu onderstreept) en de ander gewoon op z’n Nederlands. Ook het Tijd voor MAX-duo werd het er maar niet over eens. Gelukkig hadden ze College Tour-host Twan Huys aan tafel zitten.

Sybrand Niessen confronteerde Huys er direct mee. “Twan, voordat we het over tien jaar College Tour gaan hebben eerst: is het College Tour of College Tour? Want wij hadden een dispuut vanmiddag“, zei hij, wijzend naar zijn collega Martine.

Twan Huys: “Nou, wij zeggen zelf altijd College Tour, maar je mag zeggen wat je wil.”

Sybrand: “Oké, dan zeg ik College Tour.”

Martine: “Ik zeg ook College Tour.”

Sybrand: “Nee, jij zei vanmiddag College Tour.”

Martine: “Nee, jij zei College Tour.”

Sybrand: “Nee, ik zei College Tour. Maar goed, anyway.”

Martine liet het erbij zitten en haalde haar schouders op voor Sybrand.

Twan Huys hielp hen uit de brand met een leuke anekdote over de allereerste College Tour ooit. Die was met Hans Teeuwen, aan wie werd beloofd dat die pilot absoluut nooit op tv zou komen.

De presentator: “Die zou nooit uitgezonden worden. Toen zat mijn toenmalige baas en hoofdredacteur Carel Kuyl in de zaal en die zei na afloop: ‘Dit moet uitgezonden worden, dit is geweldig.’ Hans was heel slim, want hij had toen net een voorstelling met liedjes van Frank Sinatra en hij zei: ‘Als jullie deze ook uitzenden, mag je het uitzenden.’

College Tour is nooit meer gestopt. “Ik ben heel erg verbaasd dat het gelukt is en dat we er nog steeds zijn. Het was ook toen al tegen de tijdsgeest van sneller en korter in. College Tour is een uur lang durend interview met één gast.”

Tijd voor MAX kunt u terugkijken op de website van Omroep MAX.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen