Janny van HHB kritisch over nieuwe opzet Songfestival

Janny van der Heijden is kritisch over de nieuwe (lees: dertien jaar oude) opzet van het Eurovisie Songfestival, waarbij het muziekfestijn wordt voorafgegaan door twee halve finales. Dat liet ze woensdagmiddag weten in 5 Uur Live. Van der Heijden is daardoor geen groot Songfestival-fan meer. “Ik was het heel erg, maar ik vind het jammer dat het nu in etappes hebben. Er doen nu zo veel landen mee dat het is opgesplitst. Daardoor vind ik dat de spanning er een beetje af gaat.”

Het Songfestival had vroeger veel meer grandeur, vindt Van der Heijden. “Vroeger ging je er echt voor zitten en nu is het eerst: doen we wel mee of doen we niet mee? En alle gedoe aan de voorkant. Dus ik ben iets minder fan dan ik ooit was.”

Momenteel gaat de naam van Sharon den Adel van Within Temptation rond als mogelijke inzending. “Ik vind wel dat ze een dijk van een stem heeft“, aldus Van der Heijden.

Volgens 5 Uur Live-sidekick Hannelore Zwitserlood is de kans groot dat Den Adel het gaat worden. “Ze is een serieuze optie, zeggen bronnen uit de muziekwereld. We hebben gebeld met muziekkenner Eric van Tijn en hij zou het een goed plan vinden, want Sharon den Adel is volgens hem een goede zangeres die ook echt een verhaal kan vertellen. Het gaat volgens hem heel erg om de act en dan maakt het volgens hem niet uit of de artiest al internationaal bekend is.

Het liedje voor het Songfestival zou misschien een dance-nummer worden met mogelijk een heel bekende dj die eraan meewerkt.”

Foto: 5 Uur Live

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen