Gordon ligt niet wakker van kritiek op hiv-clausule

Gordon ligt niet wakker van de kritiek om de hiv-clausule in het deelnemerscontract van Gordon Gaat Trouwen. Dat heeft hij laten weten aan RTL Boulevard. Kennelijk is Gordon bang om ontzettend ziek te worden en daarom liet hij de deelnemers van zijn show een gezondheidsverklaring tekenen, waarin ze onder meer moesten verklaren geen hiv te hebben. Hiv-ondersteuners balen dat Gordon bijdraagt aan het stigma, omdat hiv-patiënten die ‘undetectable’ zijn helemaal geen hiv kunnen overdragen.

Sterker nog: de kans dat Gordon hiv krijgt van iemand die zijn hiv-status níet kent is groter dan van iemand die hiv heeft, behandeld wordt en daardoor een ondetecteerbare viral load heeft. “Ik vind het een beetje raar om bij voorbaat mensen met hiv uit te sluiten omdat het helemaal niet nodig is“, zei Pieter Brokx van de Hiv Vereniging gisterenavond in Shownieuws.

Zelf reageerde Gordon gisteren op de ontstane commotie in RTL Boulevard. “Het is gewoon logisch dat je afspraken maakt. Het staat op papier en er staat ook niets geks in. Dat hoort gewoon zo. Ik ga ervan uit dat een van de jongens die het niet geworden is dit gelekt heeft. Mij maakt het niet uit. Ik heb van John de Mol geleerd: ‘Any publicity, is good publicity’“, aldus de entertainer.

Bij Gordons collega’s van RTL Boulevard was er ook geen kritiek op de hiv-clausule. “Ze hebben een soa-testje bij de gate. Nou, dan weet je het toch?“, zei Marieke Elsinga, die al de hele week 3-literflessen uitdeelt in Hilversum voor een goede-doelenactie.

Advocaat Mark Teurlings stelde in RTL Boulevard dat de hiv-clausule weinig toegevoegde waarde heeft voor Gordon. “Je mag overeenkomen wat je wil, zolang je niet indruist tegen de wet. Hier kun je de vraag bij stellen of dit oké is. Stel dat iemand niet van een ziekte weet en later blijkt iemand ziek te zijn, dan denk ik niet dat een rechter zegt dat het contract vernietigd kan worden op grond daarvan. Het blijft dan in stand.

RTL Boulevard-journalist Aran Bade was gisteren aanwezig bij Gordons tv-huwelijk in Zuid-Afrika en heeft ook niet zo’n moeite met de hiv-clausule. “En wat er in staat is ook niet heel gek toch? Wat vind jij ervan dat er geen overdraagbare aandoeningen aan vast zitten?“, vroeg hij aan Gerard Joling.

Joling: “Nou ja, dat ligt in dit geval natuurlijk wel een beetje gek en gevoelig voor de mensen die dat nu in één keer zo lezen, maar het ging ook om alimentatie en dat soort dingen.

Hoe dan ook draagt RTL de hiv-gemeenschap in ons land niet bepaald een warm hart toe. Ondertussen zit Gordon in de zevende hemel: hij is gisteren naar verluidt getrouwd met de Italiaanse kandidaat Manuel, aldus Shownieuws.

Lees ook:
‘Kandidaten Gordon-show mogen geen hiv hebben’ (gisteren)
Hiv-organisaties teleurgesteld in Gordon Gaat Trouwen (gisteren)

Foto: RTL, Het Perfecte Plaatje

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen