Country Wilma: ‘RadioNL draait me alleen als ik betaal’

Zangeres Country Wilma vindt dat de Nederlandse radio schandalig omspringt met haar bestaan als artieste. De Nederlandstalige zender RadioNL wil haar liedjes zelfs alleen draaien tegen betaling. Dat vertelt ze in gesprek met de Party. Country Wilma, bekend van liedjes als Altijd Feest en Country Queen, vindt het onbestaanbaar dat ze moet betalen voor airtime op de radio. “RadioNL vraagt geloof ik zo’n 850 euro. Voor dit bedrag wordt je liedje drie weken gedraaid“, legt ze uit.

Die 850 euro is voor Country Wilma iets te veel van het goede. “Als ik in de studio een nummer wil opnemen, en daarna ook nog een videoclip, ben ik al gauw een bedrag van drieduizend euro kwijt. Om deze reden begrijp ik niet dat een radiostation, waar naar mijn idee aan reclames toch héél veel geld moet binnenkomen, aan artiesten geld vraagt.”

Snijdt Country Wilma zich met deze openhartigheid niet in de vingers? Ze denkt van niet. “En als dat uiteindelijk wel het geval blijkt kan mij dat niets schelen. Over een paar jaar ben ik toch dood.”

De radio is te selectief tijdens het samenstellen van de playlist, meent Country Wilma. “Vaak is het Nick & Simon. Ik denk daarover: ‘Nu is het wel een keer mooi geweest.’ Natuurlijk moet er naar kwaliteit worden gekeken. Er zijn echter veel artiesten, zoals mijn overbuurman René Eshuijs, die hun stinkende best doen en alsnog niet op de radio te horen zijn.”

In het buitenland wordt ze wel gewaardeerd. “Ik word in Australië, op een radiozender voor geëmigreerde Nederlanders, platgedraaid. Eerlijk, ik maak ze daar zó blij met mijn muziek.”

Onderstaand ziet u de clip van Country Wilma’s hit Country Queen:

Foto: YouTube

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen