Carlo niet boos op Erland om stoppen Carlo’s TV Café

Carlo Boszhard is er niet boos over dat Erland Galjaard de stekker uit Carlo’s TV Café heeft getrokken. Dat vertelt de RTL 4-ster in weekblad Privé. Carlo’s TV Café was twee jaar lang te zien als opvolger van de zondagse Carlo & Irene-shows, maar is dit seizoen vervangen door de weekend-Boulevard. Hij reageert: “Zoiets gaat in overleg. Het is niet zo dat ik een telefoontje krijg met de mededeling: ‘De stekker gaat eruit,’ en dat is het. Daar praat je samen over en ik kan het wel begrijpen van RTL.

Het programma van Boszhard deed het niet verkeerd, maar werd nooit een kijkcijferhit. “Tegenwoordig staan er veel meer live voetbalwedstrijden op dat tijdstip. Dat was in het verleden niet en dat scheelt gewoon kijkers. Een zender gaat dan op zoek naar alternatieven, dat had ik ook gedaan als programmadirecteur.”

Je kunt niet aan iets vasthouden als het niet genoeg kijkers trekt, vindt ook Boszhard. “Het zou heel slecht zijn om daarin te blijven hangen. En misschien is het wel goed na zeventien jaar op de zondagmiddag gewerkt te hebben. Het is dan eigenlijk helemaal niet erg om in het weekend vrij te zijn.”

In 2019 loopt zijn tv-contract bij RTL 4 af. “Ik denk dat ik dan op een punt komt van: Krijg ik nog de grote A-programma’s of wordt het langzaamaan B?“, zegt hij.

Ik wil mij dan meer gaan focussen op werk achter de schermen. Ik heb een productiebedrijf gekocht en ga samen met mijn partner Herald programma’s ontwikkelen. Je moet het eigenlijk zo zien: als een voetballer klaar is met zijn actieve carrière, worden de meesten trainer. Zo brengen ze hun talent over op een ander. Zo zie ik dat ook.

Het Privé-interview met Carlo Boszhard kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen