Ron Boszhard bood zichzelf aan bij Wie is de Mol

Ron Boszhard, de broer van Carlo Boszhard, heeft zichzelf aangeboden als kandidaat bij de NPO 1-hit Wie is de Mol. Dat heeft hij vanochtend gezegd in Goeiemorgen Lex op Radio 10. Boszhard vindt het geweldig dat hij meedoet aan de 2018-editie. Hij wilde altijd al meedoen aan de populaire BN’er-show. “Het is altijd al een droom geweest. Ik wilde al tien jaar lang met het programma meedoen, vanaf het begin. Ik ben echt een fan van het eerste uur, kan ik je melden“, aldus de televisiester.

Heeft hij zichzelf aangemeld? “Jazeker. Ik heb dat het afgelopen jaar gedaan. Ik dacht: ik wil zo graag mee en ik word verdomme nooit gevraagd, waarom niet?! Toen dacht ik: ik ga gewoon een brief sturen, van: jongens, als jullie nog eens een leuke kandidaat zoeken, denk aan me. Dat is wat ik gedaan heb.”

Als de berg niet tot Mohammed komt, dan kom ik wel naar de berg. Ik heb gewoon een brief gestuurd. Tot mijn verbazing kreeg ik een brief terug met het verzoek tot een vervolggesprek. Dan komt er een heel traject, is het nog steeds wachten, maar dan mag je toch meedoen.”

Met zwijgen over de afloop – de opnames zitten er al op – heeft Boszhard geen moeite. “Je wordt gevraagd en op dat moment moet je eigenlijk je mond al houden. Dan moet je een smoes gaan verzinnen over waarom je weg bent.”

Welke smoes heeft hij tegen Carlo gebruikt? “Thuis, tegen Carlo enzo, heb ik verteld dat ik een programma ging doen in Australië.”

Foto: Michel Schnater/Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen