Bert van der Veer baalde stevig van verdachtmakingen

Bert van der Veer baalde er stevig van dat een week lang is gesuggereerd dat híj de man is die Jelle Brandt Corstius heeft verkracht. Dat vertelt de tv-regisseur van Pauw vandaag in het AD. Corstius onthulde vorige week dat hij verkracht is, maar zei niet door wie. De vermeende dader trad deze week zelf naar buiten: tv-producent Gijs van Dam. In de tussentijd werd dus de naam van Bert van der Veer vaak genoemd. “Ik overwoog even Jelle te vragen of hij wou zeggen dat ik het níet was.

De VPRO-ster onthulde te zijn verkracht bij Barend & Van Dorp en daar werkte Van der Veer destijds ook. “Het begint met jezelf de vraag stellen: hoe ‘schoon’ ben ik? Nou, dat was bij mij vrij helder. En toch zag ik mijn naam voorbijkomen op websites, forums en sociale media“, zegt de regisseur.

De verdachtmakingen stapelden zich op, aldus Van der Veer. “Op een gegeven moment was ik volgens sommigen niet alleen een verkrachter, maar zelfs een pedofiel. Want ik maakte ooit De Mini Playbackshow… Het was van zo’n laag niveau – er werd gewoon met stront gegooid – dat ik niet reageerde. Ik wist al vrij snel om wie het wél zou gaan en dat het een kwestie van tijd was voor zijn naam bekend werd.”

Hij vond alle beschuldigingen ‘een paar dagen héél vervelend’. “Ik had de ‘reaguurders’ kunnen aanklagen voor smaad en laster. En dat is misschien je maatschappelijke plicht om te doen, maar wat levert het je op?

Inmiddels is dus duidelijk dat het niet om Bert van der Veer gaat. “Een paar mensen boden na Pauw hun excuses aan. Eentje beweerde dat het ‘maar een grapje’ was.

Het AD-artikel ‘Zijn BN’ers straks vogelvrij?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: PR Bert van der Veer

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen