Babette Labeij: ‘The Voice Kids leuker dan The Voice’

Zangcoach Babette Labeij vindt het leuker om aan The Voice Kids mee te werken dan aan de volwassen versie The Voice of Holland. Dat vertelt de coach, tegenwoordig woonachtig in Los Angeles, in de Vriendin. Labeij is betrokken bij beide shows. Over haar favoriet hoeft ze niet lang na te denken. “Allebei doe ik vol overgave, maar mijn liefde ligt echt bij het werken met kinderen. Zij zijn honderd keer eerlijker en durven meer uit te proberen, waardoor je goede resultaten kunt boeken.”

Bij volwassenen zit er vaak veel bagage, legt Labeij uit. “Bij hen moet ik vaak barrières doorbreken, terwijl bij kinderen altijd een open, positieve vide hangt. Met hen werken geeft zo veel energie!

Waarom verhuisde ze in 2012 eigenlijk naar Los Angeles terwijl ze hier tv-werk en een zangschool heeft? “Omdat ik in een soort mallemolen zat. Vanaf 2000 had ik keihard aan álle talentenjachten gewerkt. Ik ben een ondernemer, altijd bezig met de volgende stap, maar daar echt over nadenken lukte me hier niet. Mijn man begon ook aan de bel te trekken. We besloten er een jaar tussenuit te gaan.

Dat jaar werden er vooralsnog vijf jaar. Ze reist veel heen en weer. “Als ik in Los Angeles ben, ben ik er honderd procent voor mijn kind, ook omdat ik daar minder prikkels en sociale verplichtingen heb. Ik voel me nu minder schuldig als ik wegga dan toen we nog fulltime hier woonden. Als ik dan naar Hilversum reed, dacht ik vaak: wat ben ik nou aan het doen! Ik heb een klein kind thuis!

Elke twee, drie maanden ben ik voor maximaal twee weken in Nederland. Van april tot oktober reis ik veel, van oktober tot april ben ik veel meer in L.A. Zo is het goed te doen.”

Haar dochter begint momenteel aan haar laatste jaar op school. “Daarna heb ik wel weer zin om hier naartoe te komen. Het reizen wordt me na vijf jaar toch een beetje te veel.”

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen