Zondag Met Lubach wint Gouden Televizier-Ring 2017

Zondag Met Lubach heeft als eerste VPRO-programma in de geschiedenis de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen. Dat was vanavond te zien in de uitzending op NPO 1. Het NPO 3-programma van Arjen Lubach versloeg de Jan Smit-show Beste Zangers van NPO 1 en het avontuurlijke Expeditie Robinson van RTL 5. Als enige van de drie was Expeditie Robinson al eens eerder genomineerd, zowel in 2004 als 2015.

Arjen Lubach grapte er op los tijdens zijn speech: “Ik mag het natuurlijk allemaal presenteren, dat is te gek, ik krijg alle aandacht, maar achter de schermen ben ik óók heel belangrijk. Dat vergeten mensen heel vaak, maar dat wil ik toch even zeggen. Nee serieus: alle schrijvers, editors, cameramensen: juist voor die mensen ben ik zo blij dat ze met mij mogen werken, dat vind ik een enorme eer voor ze. Nee, weer flauw sorry.

Daarna vervolgde hij: “Nu echt in alle ernst: deze mensen achter me zijn het hart en ziel van het programma, al sinds 2014. Ik hou van ze en ik beloof dat we aanstaande zondag weer een programma maken.”

Het was voor de tweede keer in de geschiedenis dat de VPRO genomineerd was voor de meest prestigieuze tv-prijs van Nederland. De vorige keer was in 1990 met Keek op de Week.

Met de prijs voor de VPRO zijn er nu tien omroepen die ooit een Gouden Televizier-Ring hebben gewonnen. Naast de VPRO gaat het om RTL (12 keer), VARA (10 keer), KRO (9 keer), AVRO (7 keer), TROS (5 keer), NCRV (3 keer), SBS (1 keer), BNN (1 keer), NOS (1 keer) en Veronica Omroep Organisatie (1 keer).

De Gouden Televizier-Ring werd dit jaar uitgereikt door Robert ten Brink. Tien jaar geleden reikte hij hem ook al uit, toen aan De Wereld Draait Door. Vorig jaar won Floortje Naar Het Einde Van De Wereld de prijs.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen