‘Wat doet Fajah ‘in string op Instagram’ Lourens bij EO?’

De vroegere Arie Boomsma-show 40 Dagen Zonder Seks keert vanavond terug op de buis bij NPO 3, maar dan met Johan Eikelboom en Fajah Lourens aan het roer. Maar past iemand die sneller herkend wordt in een string dan met kleren aan wel bij een evangelische omroep? Lourens begrijpt het als mensen zich dat afvragen. “Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zullen vragen: wat doet zij bij de EO, ze staat continu in haar string op social media“, zegt ze in De Telegraaf.

Toch had Lourens eerder het idee dat niet zíj, maar het programma te ordinair zou zijn. “Ik dacht eerst dat het een soort Oh Oh Cherso-achtig programma was. Ik kende het niet, want ik ben niet zo’n tv-kijker. Toen heb ik een aflevering met Arie teruggezien en bleek het juist wel goed bij me te passen.”

Lourens houdt er naar eigen zeggen van om anderen te motiveren. “En of iemand nu verslaafd is aan sigaretten, eten of seks, je moet op zoek naar de oorzaak.”

Later wil ze zich ook storten op het coachen van bijvoorbeeld ’uitzichtloze’ jongeren zonder opleiding. “Dáár zou ik trouwens ook best een tv-programma over willen maken.

Het Telegraaf-interview met Fajah Lourens kunt u lezen via Blendle. Haar programma begint vanavond om 21.20 uur op NPO 3.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen