Tijs van den Brink walgt van hoge snelheidsboetes

EO-ster Tijs van den Brink heeft vorige week op één dag twee snelheidsboetes ontvangen. Hij gebruikt zijn invloed nu om te ageren tegen het verkeersboetebeleid in ons land. Dat is te lezen in zijn column op de omroepsite. Van den Brink werd op een late donderdagavond geflitst toen hij 12 kilometer te hard reed en op een vroege zaterdagochtend toen hij 7 kilometer te hard reed. Op beide momenten was het volgens de presentator erg rustig op de weg, dus niemand had er last van.

Vooral de boete voor 12 kilometer te hard (die 97 euro bedraagt, red.) hakt er bij Van den Brink in. “De boete was zo hoog dat mijn dochter opmerkte: ‘Nou pap, dan hadden we beter VIP-kaarten kunnen kopen…’

De tv-ster vindt de boetes walgelijk. “Natuurlijk, ik snap het wel. Regels zijn regels en zo. En u moet vast een bepaalde hoeveelheid geld binnenhalen, dus ja, dan zijn rustige landweggetjes ideale targets. Maar het mag toch wel ergens op slaan?

Deze boetes zijn volgens Van den Brink geheel onterecht. “Ik bedoel: als ik echt iets gevaarlijks doe, moet u vooral ingrijpen, maar dit gaat toch nergens over? ”

Weet u wat veel meer indruk zou maken? Als u me gewoon even had gebeld, die zaterdag. Dat u had gezegd: ‘Hé Tijs, je reed donderdag te hard en nu al weer. Doe es rustig!’ Maar ja, u kunt helemaal niet bellen. Want u bent natuurlijk gewoon een computer.

De column van Tijs van den Brink kunt u lezen op de EO-site.

Foto: EO/Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen