‘Te weinig tv-minuten voor Las Vegas’

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad vindt dat er gisteren te weinig tv-minuten besteed zijn aan Las Vegas. Dat schrijft hij vandaag in de krant. In het land waar het Kindersurprise-ei verboden is en de machinegeweren naast de tampons liggen, heeft er weer eens een schietpartij plaatsgevonden. Er vielen in Vegas bijna 60 doden en meer dan 500 gewonden. Het is de dodelijkste schietpartij ooit in de VS, maar de Nederlandse media staan er niet bepaald bol van.

Vreemd, vindt Fortuin. “De grote aanslag in de VS kreeg in de nieuwsrubrieken en talkshows ten onrechte minimale aandacht.

Hij heeft met de stopwatch tv gekeken en kwam uit op 36 tv-minuten, verdeeld over EenVandaag (4 minuten), De Wereld Draait Door (5 minuten), RTL Nieuws (7 minuten), NOS Journaal (6 minuten), Nieuwsuur (4 minuten), RTL Late Night (8 minuten) en Pauw (2 minuten).

Vooral Pauw besteedde er nauwelijks aandacht aan. “2 minuten, met enkele ooggetuigenverslagen en een fragment van de toespraak van Donald Trump.

Dat was alles. Kennelijk zijn we ergens aan gewend geraakt. Ik denk dat er meer interessants en belangrijks te vertellen was dan in deze 36 grotendeels overlappende en vaak routineuze minuten is gedaan. Ik weet het wel zeker.

De NRC-column van Arjen Fortuin kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen