‘RTL’s Miljuschka kan doelwit worden van Holleeder’

RTL 4-talent Miljuschka Witzenhausen kan een doelwit worden van topcrimineel Willem Holleeder, als hij geen wraak kan nemen op haar moeder (en zíjn zus) Astrid Holleeder. Dat zei rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf gisteren in Pauw. Astrid Holleeder is momenteel in het nieuws vanwege haar boek waarin ze kritiek uit op de manier waarop het OM haar beveiligt tegen een wraakactie van haar broer. Zij duikt onder, maar haar bekende dochter bepaald niet.

Het is een bewuste keuze van Astrid Holleeder en haar zus Sonja om niet voor een getuigenbeschermingsprogramma te kiezen, waarbij ze een nieuw bestaan opbouwen in het buitenland.

Belleman: “Daar hebben ze zelf niet voor willen kiezen, want stel dat Astrid en Sonja zouden beslissen om naar het buitenland te gaan en alle schepen achter zich te verbranden met een andere identiteit en ander uiterlijk, dan zou de wraak van Willem Holleeder zich ongetwijfeld op andere leden van de familie richten, dus bijvoorbeeld de dochter van Astrid (Miljuschka Witzenhausen, red.) of de kinderen van Sonja. Je weet het gewoon niet. Daar hebben ze niet voor willen kiezen.

Een getuigenbeschermingsprogramma is bovendien ook niet alles, aldus Belleman. “Je moet je er niet te veel bij voorstellen wat je kan krijgen als getuige. Jaren geleden was er een interview met Bart Nieuwenhuizen, de officier van Justitie, die zei: ‘Als wij denken dat drie hoog achter in Warschau beter is, dan kom je daar terecht.’ Daar heb je geen inspraak in. Het wordt dus niet Malibu of een palmstrand op Aruba. Zo mooi is het nou ook weer niet. Maar dit is wel heel schrijnend.”

Het lijkt erop dat het OM Astrid Holleeder nu alsnog goed gaat beveiligen. “Ze heeft al heel veel verklaringen afgelegd, maar de bedoeling is dat ze ook nog op zitting zouden worden gehoord. Tijdens een proces moet je aanvullende vragen kunnen stellen, dus ze is nog steeds nodig.”

Lees ook: RTL Boulevard trekt partij voor moeder Miljuschka (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen