Presentatie Rutte III wordt soort NOS Boulevard

Wie vanavond een hard journalistiek programma verwacht van het primetime-vullende ‘NOS Presentatie Kabinet Rutte III’ op NPO 1, komt bedrogen uit. Sterker nog: de show lijkt een slap aftreksel te worden van RTL Boulevard. Dat blijkt uit uitspraken van presentator Ron Fresen in het AD. Het wordt vooral een gezellig en mild programma. “We zullen dus wel vragen naar de problemen die er bij de politie zijn, maar we hebben het er tegelijkertijd ook over dat diegene een enorme wijnliefhebber is.”

Het moet niet te kritisch worden, zegt hij. “We proberen een mix te maken van het persoonlijke en het politieke. Het wordt dus geen zwaar politiek programma in de zin dat we de minister van Justitie gaan doorzagen over de staat van de rechtsstaat. Dat komt later.”

De NOS gaat dus een beetje RTL Boulevard. “Van Carola Schouten vind ik het interessant dat zij een leven achter de rug heeft dat niet altijd even gemakkelijk is geweest. De andere vicepremier Hugo de Jonge heeft altijd heel leuke schoenen aan. Daar kun je het even over hebben“, zegt Fresen.

Waarom moet de NOS het in vrédesnaam over lekkere wijn en mooie schoenen hebben? “Ik denk dat je daar ook uit kunt opmaken over hoe iemand als persoon is. Wat zegt het over hem dat hij met zulke schoenen aan bij Rutte langsgaat?

NOS Presentatie Kabinet Rutte III is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen