NOS luistert naar kritiek over pushen sportnieuws

Het is een ergernis van velen: je telefoon gaat af vanwege breaking news, je onderbreekt je werkzaamheden en dan zie je dat een of andere turner over een balk is gesprongen. Is dat nou nieuws? Velen vinden van niet. En daar geeft de NOS nu gehoor aan. Voor het eerst legt de omroep zijn appgebruikers een keuze voor. In de vernieuwde app kan men een einde maken aan notificaties over sport. “Het is nu mogelijk je aan te melden voor notificaties voor respectievelijk nieuws- en sportnieuws.”

Critici reageren enthousiast op deze wijziging in de NOS-app. “🎈🎉🎊🎀🎀🎈🎉🎊🎉📯🎈🎈“, zegt televisiester Arjen Lubach bijvoorbeeld.

Mensen die wél willen weten wat Epke Zonderland en zijn vrienden allemaal uitspoken, worden getrakteerd op een volledig vernieuwde sportpagina. “De sportpagina bevat nog steeds het belangrijkste sportnieuws en de liveblogs, maar je vindt er nu ook de belangrijkste sportvideo’s én de live sport.

Verder heeft de NOS nóg een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn app. Zo is er een nieuw navigatiemenu. “De navigatie in de NOS-app is volledig vernieuwd. Je navigeert nu via de tabbladen onderin naar je favoriete categorie. Met de nieuwe navigatie is het eenvoudiger om de app met een hand te bedienen.

De omroep hoopt dat mensen snel aan de nieuwe app wennen, zo laat ze weten.

Foto: Wikimedia, Jladage, CC BY-SA 3.0

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen