NOS Journaal heeft nieuwe vrouw in New Delhi

Het NOS Journaal heeft een nieuwe correspondent in India. Na vijfenhalfjaar keert Joeri Boom terug naar Nederland om opgevolgd te worden door Aletta André, die al sinds 2009 vanuit New Delhi werkt voor onder meer Het Financieele Dagblad, Trouw en het radioprogramma Bureau Buitenland. Dat heeft de omroep laten weten. Nog niet eerder deed André verslag voor het medium televisie. “Televisieverslaggeving is nieuw voor mij. Dat is spannend, maar vooral heel leuk”, zegt ze.

Ze voelt zich vereerd met deze job bij de NOS. “Het is een eer om me bij het ijzersterke correspondententeam van de NOS te mogen voegen en via televisie, radio en internet verslag te doen van dit fascinerende subcontinent. Na acht jaar in India te hebben gewoond kan ik met zekerheid zeggen: saai wordt het nooit.

Dick Jansen, chef van de buitenlandredactie van NOS Nieuws: “Aletta is een ervaren journalist, ze spreekt goed Hindi en is als geen ander in staat om de nieuwsgebeurtenissen in het intrigerende India aan het Nederlandse publiek te vertellen. Bovendien heeft zij de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd in India en de buurlanden. We zijn ontzettend blij dat we haar aan ons team mogen toevoegen.

Aletta André start deze maand bij de NOS en combineert haar nieuwe baan met haar huidige werkzaamheden voor onder meer het FD en Trouw.

India is na China het meest bevolkte land ter wereld met bijna 1,3 miljard inwoners.

Foto: NOS/Ruhani Kaur

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen