Kijkers NOS Journaal ergeren zich aan ‘witte man’

Kijkers van het NOS Journaal hebben zich gisterenavond massaal geërgerd aan het feit dat Annechien Steenhuizen benadrukte dat de dader van de slachtpartij in Las Vegas een ‘witte man’ is. Dat blijkt uit reacties op sociale media. ‘Een witte man van 64 schiet met een automatisch wapen op duizenden bezoekers van een muziekfestival in Las Vegas. 58 mensen komen om’, sprak ze. “Journaal spreekt politiek-correcte actievoerderstaal“, vindt PVV-Kamerlid Martin Bosma.

Columnist Jan Dijkgraaf richt zich in zijn column zelfs tot de politie. “Ik wil graag een afspraak met u maken om aangifte te doen van racistische uitspraken door Journaal-presentatrice Annechien Steenhuizen, die ze deed namens Journaal-hoofdredacteur Marcel Gelauff en de bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep, Shula Rijxman.

Stijn Bronzwaer, adjunct-hoofdredacteur van NRC: “NOS benadrukt zowel op tv als op de site dat de dader in Las Vegas ‘een witte man’ is. Wat doet dat ertoe?

En Erik de Vlieger: “De schietpartij niet als onderwerp maar een witte man. Het dieptepunt van de NOS tot zover.

Het is niet bekend waarom de witte NOS-presentatrice sprak van een witte man. Critici denken dat de nieuwsredactie zijn kijkers hiermee op het hart wilde drukken dat de dader geen moslim betrof.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen