‘Invalide’ Marc de Hond verbijsterd over artikel in Story

Presentator Marc de Hond is niet tevreden met de manier waarop weekblad Story een interview met hem heeft uitgewerkt. Dat laat hij weten op Twitter. ‘Invalide Marc de Hond geniet van dochtertje’, luidt de kop van Story. En dat wekt bij De Hond een onprettig gevoel op. “Zomaar een vraag vanuit oprechte belangstelling Story: ‘Wie bedenkt jullie headlines???’ Overigens impliceren headline en inhoud van het artikel dat het hebben van een handicap en geluk normaal niet samengaan.

De Hond haalt de volgende passage in het Story-artikel aan: “Door een medische blunder kwam presentator en theatermaker Marc de Hond (40) in 2002 in een rolstoel terecht. Tijdens een rugoperatie maakte de chirurg een grove fout, waardoor Marc vanaf zijn borst verlamd raakte. Op dat moment had hij niet kunnen bevroeden óóit nog gelukkig te zijn, een vriendin te hebben en samen met die vrouw van zijn dromen een gezin te stichten. Tóch gebeurde dat!

Raar, vindt De Hond het. “Dit zijn niet MIJN woorden… Met andere woorden: de schrijver van het artikel neemt impliciet aan dat mensen met handicap geen relatie kunnen hebben.

Hoewel de kop van Story misschien wat ongelukkig is, is de reactie van De Hond wel een beetje overtrokken. Story omschrijft slechts dat het bereiken van een geluksgevoel en het aangaan van een liefdesrelatie een hobbelige weg is voor mensen met een handicap. Daar maakte De Hond vorig jaar zelf nog de voorstelling Scherven Brengen Geluk over. “Daarin vertel ik hoe ik na het krijgen van mijn dwarslaesie weer gelukkig ben geworden“, zei hij toen.

Foto: Omroep MAX

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen