Holland’s Next Top Model-finale nét in kijkcijfer top 25

Geplaatst op di 31 okt 2017 om 9:06

De grote finale van Holland’s Next Top Model 10 trok maandagavond 471.000 kijkers naar RTL 5, goed voor 7,0 procent marktaandeel. Daarmee bezette de show van presentatrice Anna Nooshin de 24ste plek in de dagelijkse top 25 van meest bekeken programma’s. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voor het eerst in de historie deden jongens mee aan Holland’s Next Top Model en voor het eerst kent de talentenjacht een mannelijke winnaar: de 19-jarige Montell van Leijen.

Met zijn kersverse titel wint Montell een felbegeerd contract bij VDM Model Management, een soloshoot voor ELLE en is hij het nieuwe gezicht in de voorjaarscampagne van Hema Beauty.

Dankzij de finale van Holland’s Next Top Model was RTL 5 maandag de vijfde zender op prime time. Alleen NPO 1, SBS 6, RTL 4 en RTL 7 trokken meer bekijks.

Het was alweer het tiende seizoen van de Nederlandse Next Top Model. De finales van de eerste negen seizoenen trokken 1 miljoen, 561.000, 857.000, 689.000, 865.000, 492.000, 621.000 kijkers, 643.000 kijkers en 507.000 kijkers.

Foto: RTL
8 Reacties op “Holland’s Next Top Model-finale nét in kijkcijfer top 25”


 1. Anoukje Smulles

  Het is gewoon over, modellen worden nooit topmodellen, het is niet echt een tóp modellen bureau en het ergste is eigenlijk, het is zooooo uitgemolken. Lieve directie Rtl 5, laat het hier ophouden, net als can you think I can dance stekker eruit.

 2. Frans

  slechte modellen en Anna die door iedereen gehaat wordt, Golddigger

 3. Dag

  Wat een afgang dat tijdens gtst de aankondeging er een geluids storing was.

 4. Martijn M

  Vanaf volgende week elke maandag America’s Next Top Model.
  Dat wordt ook een flop lijkt mij?

 5. Vincent

  Waarom krijgen ze dit soort live-shows nu nooit vlekkeloos he? Microfoons die open blijven staan, regie die de presentatrice niet inseint wanneer za kan gaan praten etc. Zo slordig!

 6. Claire

  Montell van Leijen vind ik een heel goed, heel apart en onderscheidend model, die breed inzetbaar is. Die meiden vond ik helemaal niks, 13 in een dozijn types waar niemand in de modellenwereld op zit te wachten.

 7. Halb

  Dit is een model dus ??????
  Gozer ziet er niet uit 😂

  Zal net zon sprankelende carriere als een tvoh winnaar hebben

 8. sad

  Echt de slechtste liveshow van het afgelopen jaar. Pff het is dat ik de afloop even wilde weten, maar wilde uit plaatsvervangende schaamte meerdere malen wegzappen. Helaas Anna; dit was toch iets te groot voor je.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.