Paul Witteman ontving Floris Kortie niet met open armen

Geplaatst op Tue 17 Oct 2017 om 17:10

Paul Witteman heeft zijn nieuwe co-presentator Floris Kortie niet met open armen ontvangen in zijn zondagse NPO 2-show Podium Witteman. Dat heeft het tv-talent gezegd in De Perstribune op NPO Radio 1. Kortie was behoorlijk nerveus voor zijn eerste ontmoeting met de ervaren tv-presentator. “Daar zou jij ook nerveus van worden toch? Of ik nerveus was? Ja, ontzettend. Ik weet nog wel de eerste kennismaking. We gingen een kopje koffie drinken met de redactie erbij“, legt hij uit.

Het was een soort introductie. “Van: ‘We hebben deze vrolijke krullenbol ergens opgedoken en die willen we ook naast jou in het programma zetten.’ Later heb ik hem beter leren kennen, maar op dat moment dacht ik: oei, ik weet niet of ik helemaal geduld ga worden door deze anchor.”

Witteman was behoorlijk afstandelijk tegen hem. “Ik vond hem een beetje gereserveerd. Ik weet nog dat ik aan het eind zei: ‘Nou, ik heb er heel veel zin in hoor!’ En dat hij zei: ‘Dat mag ik hopen ja.’ Ik moest me bewijzen, natuurlijk.”

Zelf herkent Witteman zich ook in dit verhaal. Hij zegt: “Ja, dat kan zeker kloppen. Dat heeft te maken met het feit dat ik van een programma af kwam met dubbelpresentatie. Dat is een vorm waar je voor op je hoede moet zijn, omdat het heel vaak mislukt, bijvoorbeeld als mensen geen klik hebben met elkaar maar toch samen gaan presenteren. Daar moet je voorzichtig mee zijn.”

Hij had zijn bedenkingen. “Aanvankelijk had ik het idee: leuk dat deze enthousiaste jongen erbij komt, maar hoe gaat dat in het programma zijn bedding vinden? Dat is eigenlijk vrijwel onmiddellijk gelukt en dat heeft voor een groot deel te maken met Floris’ opgeruimde karakter en zijn ideeënkracht.”

Kortie is een topper, vindt Witteman. “Het is een talent wat je maar eens in de zoveel tijd bij de televisie aantreft waarvan je zeker weet dat het gaat lukken. Hij is zichzelf en dat zijn de meeste presentatoren niet. Dat heeft hij al voor op de meeste andere collega’s. En hij heeft behoorlijk verstand van klassieke muziek en al wat vlieguren gemaakt bij de commerciële radio.”

Ik denk ook dat hij een knuffelgehalte heeft, zeker voor de doelgroep: de iets oudere dame. Ik zou graag willen dat ik er voor die doelgroep was, maar uit de reacties blijkt dat Floris dat is.”

Klopt dat? Kortie: “Ik krijg eigenlijk vooral veel reacties van oudere heren.

Ook oudere heer Witteman is blij met Kortie. “Ik denk dat ik hem wel een eindje op weg heb geholpen met Spotify en zijn nieuwe smartphone. En ook wel qua muziek. Soms kom ik met dingen aan en hij staat er erg open voor.”

NTR, Lilian van Rooij
4 Reacties op “Paul Witteman ontving Floris Kortie niet met open armen”


 1. Jack Wolff

  Sommige topics zijn nog stoffiger dan de klassieke muziek van de protagonist van het artikel.

 2. Mike

  Sowieso is Witteman geen warme persoonlijkheid buiten de camera’s. Arrogante kerel.

 3. Tim

  Lekker ding hoor.

 4. Otto Groeneveld

  Hij heeft geen koffie gemorst?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.