Astrid Holleeder: ‘Ik kan nooit uit eten met Miljuschka’

Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder, vindt het jammer dat ze geen normale omgang kan hebben met haar dochter Miljuschka Witzenhausen. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Astrid vreest vermoord te worden in opdracht van haar broer en leeft daarom een geheim leven, waar haar dochter lastig in past. Zij kan immers gevolgd worden. “Ik heb een soort afscheid moeten nemen van een normale relatie tussen moeder en dochter“, zegt de schrijfster van Judas.

Het doet haar pijn dat ze geen leuke dingen kan doen met haar dochter, die tegenwoordig bij RTL Boulevard werkt. “Miljuschka en ik kunnen nooit meer samen in een restaurant zitten, winkelen of naar het strand.”

Astrid en Miljuschka hebben vooral contact via de digitale weg. “Gelukkig zijn er veel vormen van contact mogelijk, via Skype en Facetime bijvoorbeeld.”

Verder leven ze langs elkaar heen. “We hebben nu allebei een eigen leven en dat loopt niet in elkaar over.”

De band tussen de twee dames is wel goed. “Miljuschka bracht zelf een kookboek uit en appte me vanaf het vliegveld dat onze boeken daar op nummer 1 en 2 naast elkaar in de schappen lagen. Het gaf een ongelooflijk trots gevoel.”

Ze heeft nu weer net een boek uit. Misschien gebeurt het vanaf vandaag weer dat we naast elkaar in de boekhandels worden uitgestald. Wat zou dat mooi zijn.

Het Telegraaf-interview met Astrid Holleeder kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen