Zon weer onder op prime time: tv-jaar 17/18 van start

De NPO, RTL en SBS zien vanavond het televisieseizoen 2017/2018 beginnen. Op de eerste maandag van september én op de eerste maandag van de zomer dat de zon weer onder is vóór 20.30 uur (prime time), gaan alle stations weer vol gas uit de startblokken. Antoinette Hertsenberg doet weer lekker pinnig in een nieuwe aflevering van NPO 1’s tv-hit Radar, weldoener Johnny de Mol laat Eva Jinek huilen op RTL 4 en op SBS 6 is Thom Hoffman weer te zien met een gekke pruik op.

In de vooravond schijnt de zon nog wél, maar ook daar zijn alle vertrouwde gezichten weer van de partij. Matthijs van Nieuwkerk, op de koning na de best betaalde Nederlander in de (semi)publieke sector, keert terug met De Wereld Draait Door en op RTL 4 is te zien hoe Ludo en Janine hun romantische reisjes even onderbreken voor een nieuw seizoen van GTST.

Niet alleen NPO 1 en RTL 4, maar ook SBS 6 lanceert nieuw product in de vooravond. Vanaf nu is elke dag rond de klok van half zeven een nieuwe aflevering van het woonprogramma Huizenjacht, met daarin meerdere zendersterren, te zien bij de zender.

Prime time ziet er vanavond als volgt uit:

  • NPO 1 start met Radar, daarna volgt We Zijn Er Bijna/Familiediner
  • NPO 2 stort vanaf vanavond weer in, Slimste Mens is voorbij
  • NPO 3 begint met Kajakken met de Sterren-show Risky Rivers
  • RTL 4 ziet Johnny into the Wild van start gaan, met Eva Jinek als gast
  • RTL 5 begint met Anna Nooshins Holland’s Next Top Model
  • SBS 6 gaat verder met Dokter Tinus en Mr. Frank Visser Doet Uitspraak
  • RTL 7 heeft zijn grote tv-hit Voetbal Inside op het menu staan

Al met al dus een bomvolle tv-maandag als start van een nieuw, spannend televisieseizoen waarbij de tv-zenders meer en meer hun best moeten doen om de kijker te prikkelen om lineair te kijken.

Over ruim een maand, op 8 oktober, is het overigens al donker om 19.00 uur. Op 29 oktober gaat de vlag pas echt uit bij de Erland Galjaards van deze wereld, want dan gaat de klok een uur terug en vluchten we al om 17.15 uur naar binnen.

Mediacourant wenst u een mooi tv-seizoen toe.

Foto: Zonsondergang in Portugal, Wikimedia, Alvesgaspar, CC BY-SA 3.0

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen