Wilders-docu trekt 26.000 kijkers naar Viceland

De documentaire Wilders De Docu over PVV-leider Geert Wilders was gisterenavond geen kijkcijferhit. Er keken 26.000 mensen naar de uitzending op de jonge tv-zender Viceland, goed voor 0,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op de meeste avonden trekken de programma’s van Viceland 0.000, 1.000 of 2.000 kijkers, maar er zijn ook uitschieters naar boven. Zo trok het programma Cyberwar dinsdag in de vooravond een publiek van 49.000 kijkers.

Veel mensen weten nog niet van het bestaan van Viceland. De zender brengt veel buitenlandse programma’s, maar ook een aantal eigen producties. Zo is er ook een documentaire over Christina Curry gemaakt.

Maar op de Wilders-docu is zenderbaas Stefan Tieleman toch wel het trotst. “Heel veel andere zenders zoals NPO en RTL hadden dit ook graag willen hebben, maar omdat wij met Vice een wereldwijd netwerk hebben, konden wij hem aankopen“, vertelt hij in de Metro.

Tot er meer mensen kijken bestaat de programmering vooral uit herhalingen. “Het heeft even tijd nodig om de herhaling eruit te krijgen. En we hopen dat de programmering die rond Wilders staat, de kijkers ook zal bevallen“, aldus Tieleman. Uiteindelijk trok het programma ervoor 0.000 kijkers en het programma erna 7.000 kijkers.

VICELAND richt zich op de jonge doelgroep, maar heeft wel een serieuze inslag. Het is anders dan BNN of RTL 5. “Ik vind het knap wat ze doen. Het is andere content dan die van ons, maar ik zal je eerlijk zeggen: een van mijn guilty pleasures is Temptation Island. Of Ex on the Beach van MTV, heerlijk om op zondag naar te kijken. Maar het past niet bij VICELAND. En bovendien doen zij het al. Wij proberen juist iets te brengen dat er nog niet is voor dezelfde doelgroep.

Viceland is te zien bij Ziggo op kanaal 26 en bij Caiway op 22. Waar staat de zender over een jaar? “Ik denk wel dat we veel stappen hebben gezet op basis van de eigen content die we hebben gemaakt in Nederland en België. En ik hoop dat we dan ook bij KPN te zien zijn, want die mensen missen ons nu. Maar daar praten we over. We blijven in elk geval bezig met lineaire tv, daar geloven we in.

Vanavond wordt de Wilders-docu herhaald, om 00.55 uur. Morgenavond is er een primetime-herhaling om 21.25 uur.

Foto: VICELAND

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen