Slagter tijdens rijden op iPhone: ‘Flitsmeister aanzetten’

‘DOE HET NIET’, kopt het AD vandaag groots op zijn voorpagina. De ANWB en veertig andere organisaties ondertekenen vandaag een convenant tegen het gebruik van mobieltjes in het verkeer en de krant lijkt dat initiatief van harte te steunen. Het dagblad laat BN’ers aan het woord die aangeven dat iPhone-gebruik achter het stuur belachelijk is, al kunnen ze niet ontkennen dat ze het soms zelf ook doen. Zo ook Omroep MAX-baas Jan Slagter, die soms toch nog naar de iPhone grijpt.

Slagter kan alleen maar bekennen. “Heel af en toe, echt héél af en toe met accent aigu op de ‘e’, gebruik ik mijn smartphone ook. Ik weet het, het is hartstikke fout. Soms vergeet ik mijn Flitsmeister aan te zetten, dat doe ik dan ook nog even gauw.

Met Flitsmeister kan Slagter boetes voor hard rijden voorkomen. Andere apps vindt hij minder relevant in het verkeer. “Twitter en Facebook interesseert me geen reet als ik aan het rijden ben, daar kijk ik niet naar.”

Zijn zoon kijkt tijdens het rijden ook al op zijn iPhone en heeft daar een boete voor gekregen van 239 euro. “Eigen dikke schuld. Ik zeg: betaal hem maar zelf, dan weet je gelijk hoe het voelt.”

Die boetes mogen ook 500 euro worden van mij. Je zit met je hoofd naar beneden en in twee seconde kan het gebeurd zijn.”

Ook andere BN’ers doen in de krant hun verhaal, waaronder Albert Verlinde, die jaren geleden live in Evers Staat Op werd beboet voor smartphonegebruik.

Foto: BNNVARA

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen