NPO-talent Jan Versteegh groot fan van Omroep MAX

BNNVARA-talent Jan Versteegh is groot fan van de programma’s die Omroep MAX voortbrengt. Dat compliment deelt hij vandaag uit in het AD. Versteegh is geen lineaire kijker, maar kijkt lineaire tv wel graag terug. “Ik ben meestal ’s avonds niet thuis, dus ik kijk veel terug. Zo heb ik deze week Heel Holland Bakt en Penoza achter elkaar gezien. Twee totaal verschillende programma’s, maar in hun eigen soort voorbeelden van hoe goed en mooi Nederlandse televisie kan zijn.

Heel Holland Bakt is dé monsterhit van MAX. “ Ik kan sowieso intens genieten van de programma’s van Omroep MAX. Het is toch fantastisch dat je moeiteloos meeleeft met tien amateurbakkers in een tent die hun hele ziel en zaligheid leggen in het bakken van acht koekjes?

Het is heel erg onthaastend, vindt Versteegh. “Ik houd van dat soort slow tv, net zoals ik smul van We zijn er bijna en natuurlijk Ik vertrek.’

Toch lijken afleveringen van die programma’s altijd wel heel erg op elkaar. “Juist dat maakt het zo fantastisch. Je weet gewoon al wat er gaat gebeuren, daardoor kun je rustig door de aflevering heen praten over hoe onhandig het is om onvoorbereid naar Ghana te vertrekken om een pannenkoekenrestaurant te beginnen.

Het AD-interview met Jan Versteegh kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN/Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen