Joling vroeg 15.000 euro aan Vlaamse BN’er-show

Gerard Joling wilde best een interview geven aan het tv-programma Buurman Wat Doet U Nu? van de Vlaamse publieke omroep, maar dan moesten ze wel met 15.000 euro over de brug komen. Dat heeft interviewster Cath Luyten verklapt in de talkshow Gert Late Night, waarin ze samen met Joling te gast was. Buurman Wat Doet U Nu? is een sympathiek programma waarin de Vlaamse Luyten bekende Nederlanders interviewt. Uiteraard heeft de redactie daarvoor ook Joling benaderd.

Toen Gert Late Night-ster Gert Verhulst vroeg waarom Joling nog niet in de show heeft gezeten, antwoordde Luyten: “Gerard was wat te duur.

Luyten laat nu aan Het Belang van Limburg weten: “Zijn management vroeg 15.000 euro. Dan ben je snel uitgepraat, natuurlijk. Bij de VRT hebben we dat soort budgetten niet.”

Een onkostenvergoeding voor afgelegde kilometers of een overnachting kan een gast wel krijgen, maar voor de pure aanwezigheid in de talkshow wordt niet betaald, zegt ze.

Joling gaf aan dat hij niet wist dat zijn management daar geld voor vroeg. Luyten: “Gerard zei me dat ik nu gewoon mocht langskomen voor het programma, maar alles is al opgenomen. Misschien komt er wel een vierde seizoen. Ik blijf gek op al die Hollanders.

Buurman Wat Doet U Nu? is een verfrissende BN’er-talkshow. Luyten durfde het vorig jaar zelfs aan om tegen Wendy van Dijk te zeggen dat ze mensen zoals zij in Vlaanderen een bazenpoeper noemen.

Lees ook: Cath Luyten maakt derde seizoen Vlaamse BN’er-show (10 augustus)

Eerder dit jaar werd Luyten geïnterviewd door Jinek:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen