‘Wendy van Dijk noemen ze in België bazenpoeper’

Iemand als Wendy van Dijk noemen ze in Vlaanderen ook wel een ‘bazenpoeper’. Dat zegt de Vlaamse interviewster Cath Luyten tegen de RTL 4-ster in haar VRT-show Buurman Wat Doet U Nu. Luyten confronteert Van Dijk onomwonden met het feit dat ze is getrouwd met haar baas: Erland Galjaard. Dat wordt in ons land nauwelijks aangestipt vanwege haar macht in tv-land. Luyten durft wel: “Jouw man is Erland en dat is de grote baas van de commerciële zender RTL. Wat een koppel.”

Als Luyten vraagt welke taferelen dat oplevert, deelt Van Dijk eerst een sneer uit naar de pers. “Je hebt geen kans om elkaar te ontdekken of om überhaupt een beetje uit te vinden of het wat is, want de pers zat er meteen bovenop en verwacht ook direct een antwoord. Als je echte antwoord is: ‘Nou, jongens, we kennen elkaar net en we weten het niet’, dan is dat niet de waarheid, want dan lieg je.”

Ze willen horen dat het zo is, van: natuurlijk hebben we een relatie! Ik denk dat we er een jaar over hebben gedaan en dat is ook niet zo gek als je alle twee al kinderen hebt. Je gaat niet over één nacht ijs.”

Luyten gaf daarop aan dat Van Dijk vast ook vaak moet hebben gehoord dat ze vanwege haar tv-werk slaapt met de baas. “Ze zullen ook allemaal wel een reden verzonnen hebben, van: ja, die krijgt nu elk timeslot op alle RTL-zenders.”

Van Dijk: “Gelukkig had ik mij echt by far bewezen en sinds ik met hem ben, heb ik geen prijs meer gewonnen.”

Bij ons zouden ze zeggen: ja, dat is een bazenpoeper. Kennen jullie dat woord?“, aldus Luyten, die daar aan toevoegde dat ‘poepen’ in Vlaanderen iets anders betekent dan hier, namelijk ‘neuken’.

De RTL 4-presentatrice moest er hartelijk om lachen, maar ging er inhoudelijk niet op in.

Foto: VRT

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen