Jinek zwaait af: ‘Niemand kan meer om Jinek heen’

Eva Jinek is vanavond voorlopig weer voor het laatst te zien met haar late talkshow op NPO 1. Omroep KRO-NCRV kijkt terug op een zeer succesvol zomerseizoen. Dat laat de omroep weten in een persbericht. KRO-NCRV vindt dat Jinek definitief haar plek heeft verdiend op dit prominente tijdslot. “Gemiddeld keken er iedere avond bijna een miljoen mensen ‘live’ naar Jinek met als uitschieters de afleveringen met het Oranje vrouwenelftal, de kattenspecial en de vrijlating van Derk Bolt.”

Ook het persoonlijke platform van Eva Jinek op internet kende een explosieve stijging van het aantal bezoekers, aldus de omroep. “Het internetplatform van Eva Jinek trok in de periode juni-augustus 1,4 miljoen unieke bezoekers en werd ruim 2,2 miljoen keer bezocht. De site hoort daarmee tot de best bezochte van de NPO.”

KRO-NCRV-mediadirecteur Jochem de Jong: “Niemand kan meer om Eva Jinek en Jinek heen. Het is ongelooflijk knap hoe zij zich heeft ontwikkeld. Jinek heeft zich in korte tijd bij de toonaangevende talkshows van de Nederlandse televisie gevoegd met Eva als uitgesproken boegbeeld.”

Ewart van der Horst, eindredacteur van Jinek, is verheugd met het rapportcijfer van de kijker: “Een groter compliment kun je als makers niet krijgen. We hebben laten zien dat ook in de zomer een dagelijkse journalistieke talkshow de juiste inhoudelijk toevoeging is aan het televisie-aanbod. Eva is nog meer gegroeid en Jinek is klaar voor de toekomst.

In de feestelijke aflevering van vanavond blikt Jinek terug op de afgelopen zomer. Met voor de laatste keer deze zomer de populaire politieke rubriek van verslaggever Jaïr Ferwerda en politiek commentatoren Xander van der Wulp en Joost Vulling. Verder schuift de kersverse nieuwe Slimste Mens aan en is traditiegetrouw Gerard Joling te gast.

Eva Jinek is op 4 december weer terug met Jinek. Vanavond is ze om 22.20 uur op de buis.

Foto: Pim van Boesschoten/KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen