Jeroen van Inkel praat met publieke radiozender

Geplaatst op za 02 sep 2017 om 10:31

Jeroen van Inkel is in gesprek met een publieke radiozender over een nieuw radioprogramma. Dat heeft hij vrijdag gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Van Inkel was al even niet meer te horen op Radio Veronica, maar vrijdag was zijn eerste dag dat hij er niet meer in dienst is. “Ik doe nu vrij weinig. Ik ben net weg bij Radio Veronica. Vandaag is de eerste dag dat ik werkeloos ben. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Ik kom altijd wel weer ergens terecht“, zegt de radiomaker.

Hij gaat niet langs bij het UWV. “Ik maak me er geen zorgen over. Ik weet het al een hele tijd, dus ben ook al langer bezig met gesprekken. Niet met commerciële zenders.”

Bijna alle commerciële zenders zijn dan ook in handen van Talpa Radio, waar hij nu juist weg gaat. “En bij Qmusic heb ik heel lang gezeten, vanaf het begin, maar dat is geen optie meer. Het wordt de publieke omroep. Daar wil ik vooral dj zijn, een programma maken en praten. Dat vind ik het leukste.

Ook zou Van Inkel graag achter de schermen werken. “Ik zou op organisch niveau creatief bezig willen zijn met het coachen van mensen en het begeleiden. Ook weer niet al te serieus, want dan wordt het te geforceerd. Het moet geen trucje worden.”

Hij heeft wel zin in een publiek avontuur. “Commerciële en publieke radio zijn twee verschillende werelden. Bij de publieken kun je veel meer je ding doen en je eigen draai geven aan je show. Bij de commerciëlen is het strak afgehamerd.”

Foto: RTL Boulevard
11 Reacties op “Jeroen van Inkel praat met publieke radiozender”


 1. johan de vries

  Deze man is net zo relevant als no no de stofzuiger van Teletubbies

 2. Flits Bom

  Kijken of hij over drie maanden nog zo lacht..

 3. Fox Mulder

  Is idd nog de enige optie. Ook lekker voor je onderhandeling als dit zelf aangeeft. OMG!

 4. Bart M.

  Meneer vertrok heel snel, toen Veronica van omroep naar commercieel ging, omdat hij genoeg had van het omroepgedoe. Nu weer terug is dan onlogisch.

 5. Bart

  @Bart M. Hij is toen toch niet vertrokken? Hij stond toen in 1995 gewoon onder contract bij Veronica en ze gingen commercieel. Tja dan ga je mee. De enige die niet mee wilden waren Rob trip en Menno Bentveld. Die ging naar de VARA. Andersom kregen zij Pieter Jan Hagens er voor terug.

 6. Annoniemus

  Zou NPO zitten te wachten op een coke-snuiver ??

 7. 43

  Andere optie is regionaal.
  Ook niet puur commercieel.
  Er zijn genoeg regionale omroepen waar dj’s hun dagen slijten nadat ze landelijk bekend zijn geworden

 8. Ron

  Jeroen is geen type om bij een regionale omroep zijn programma te doen. Past niet in de doelgroep. Nee die duikt wel op bij Radio 2 vanaf januari. Uitstekende plek voor hem met volop mogelijkheden.

 9. Bart

  @Ron Tegen die tijd zal er ook plek zijn gecreëerd voor Stenders.

 10. Ron

  En tot die tijd samen met Stenders misschien op 1 van zijn internet stations.

 11. aammehoela

  Wie weet mag hij het tijdslot tussen 2 en 4 uur overnemen, mochten de luistercijfers dalen zoals sommige Stenders-fans hopen dat dit nu gaat gebeuren.
  Ik denk het niet, maar weinig andere opties. Of men moet Ruud de Saaie gaan vervangen, lang niet alle luisteraars zijn blij met Ruud. Een andere optie is misschien radio 5. Dan kan hij daar blijven tot aan zijn pensioen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.