Hans Goedkoop debuteert als quizmaster op NPO 2

Hans Goedkoop, de presentator van het NPO 2-programma Andere Tijden, gaat aan de slag als quizmaster op dezelfde zender. Hij is in oktober elke werkdag, behalve vrijdag, te zien met de geschiedenisquiz Van Alle Tijden. Dat heeft NTR laten weten. Zestien teams van geschiedenisliefhebbers strijden vier weken lang van maandag tot en met donderdag in een knock-outsysteem om de titel ‘Geschiedeniskenners 2017’. Deze teams bestaan steeds uit twee onbekende kandidaten.

Het programma kent een aantal rondes: de eerste is een klassieke jaartalronde waarin kandidaten elkaar tactisch dwars kunnen zitten.

In de tweede ronde stelt Hans Goedkoop meerkeuzevragen aan de hand van fragmenten uit het enorme en rijke archief van zijn eigen Andere Tijden.

De antwoorden op de vragen in de supersnelle derde ronde liggen op het puntje van de tong: ze gaan louter over de 21e eeuw.

In de finale tenslotte beantwoorden de teams vragen over steeds een belangrijk thema uit de wereldgeschiedenis. Daarbij kunnen ze elkaar lelijk de weg dwarsbomen door vragen van elkaar te kapen.

Het programma zal vier weken lang om 19.55 uur te zien zijn op NPO 2.

Foto: NTR, Jean-Pierre Heijmans

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen