Frits Sissing: ‘Zijn de kijkcijferkastjes kapot?’

Frits Sissing vraagt zich af of de cijfers van Stichting KijkOnderzoek wel kloppen. Hij heeft het idee dat er kijkcijferkastjes kapot zijn. Dat heeft de Avrotros-ster gezegd op Radio 10. Tv-makers kijken een beetje bezorgd naar de eerste kijkcijfers van het tv-seizoen 2017-2018, want die vallen behoorlijk magertjes uit, vooral voor RTL 4. “SBS gaat goed, maar de kijkcijfers überhaupt zijn bij iedereen wat lager op het moment. Er zijn een paar kastjes kapot, denk ik“, aldus de NPO 1-presentator.

Of gaan de mensen nu massaal voor on demand in plaats van lineair? “Dat kan ook. Er wordt ook veel teruggekeken en dat gaat steeds makkelijker met die appjes die er zijn. Dat doe ik zelf ook wel.

Maar Sissing denkt dat er vooral een andere reden is: het aanbod. “Ik moet eerlijk zeggen dat er nog niet echt iets is waarvan ik dacht: dat moet ik zien. Ik heb Steenrijk Straatarm nog niet gezien, maar daar hoor ik wel leuke verhalen over, maar dat staat recht tegenover mij.

Veel nieuwe titels laat hij aan zich voorbij gaan. “Ik probeer veel te kijken, maar dat is nog niet helemaal gelukt moet ik zeggen.

Overigens werken de kijkcijferkastjes van de bejaarden die meedoen aan het kijkonderzoek nog wel. Sissings programma Tussen Kunst & Kitsch scoort immers onverminderd hoog.

Foto: Leendert Jansen / AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen