Angela Groothuizen: ‘NRC-verhaal klopte niet’

Geplaatst op za 30 sep 2017 om 14:00

RTL 4 zit momenteel middenin een rel over dalende kijkcijfers en vermeende arrogantie op het scherm en in de top. De vorige rel rond RTL stamt uit afgelopen november: de hulphorror-rel. In beide rellen speelt Angela Groothuizen een grote rol: in de huidige rel is zij vertegenwoordigd als de presentatrice van RTL 4’s huidige minst bekeken prime-time-programma en in de vorige rel als de presentatrice van ‘hulphorrorshow’ Een Nieuw Begin. Nu blikt Groothuizen in Privé terug op die rel.

Die rel, die ontstond door gedegen onderzoek van NRC Handelsblad, was gebaseerd op feiten die niet kloppen, stelt Groothuizen nu. “Ik herken niets in dat verhaal. Een Nieuw Begin was een fantastisch programma, dus ik snap er niets van. Het klopt niet.

Groothuizen reageerde destijds nauwelijks op de rel. “Wij hebben geprobeerd om het zo goed mogelijk te doen. Ik had heel erg tegen dat verhaal in kunnen gaan, maar dan had ik ook moeten praten over de kandidaten met wie ik had gewerkt, en dat wilde ik niet.”

Had ze er slapeloze nachten van? “Als je niet tegen kritiek kunt, moet je dit werk niet doen. Maar het was wel erg, want het stond wél op de voorpagina en het werd heel groot opgepakt. Begrijp me goed, ik vind het prima als dit soort verhalen verschijnen, ik kan alleen van mezelf zeggen: het klopt niet. Verder maakt het me niet uit.”

Eén ding neemt ze NRC wél kwalijk. “Al die vrouwen, die zo veel hadden meegemaakt, werden door NRC neergezet als zielenpieten. Maar dat zijn ze juist niet, het zijn juist sterke vrouwen. Zij hebben veel meegemaakt in hun levens en alles overleefd. Dat uitgerekend zij als zielig werden neergezet, is het enige waar ik boos om ben. De rest maakt uiteindelijk niet uit. Als mensen na al die jaren nog denken dat ik niet deug, kan ik daar niets aan veranderen.”

Groothuizen zweeg vorig jaar lange tijd over de hulphorror-rel. Overigens werd de hulphorror-rel, net als de huidige imago-rel en de recente Humberto-rel, destijds pas na bijna een week behandeld in RTL Boulevard.

Het Privé-interview met Angela Groothuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
21 Reacties op “Angela Groothuizen: ‘NRC-verhaal klopte niet’”


 1. Drum Stix

  Tuurlijk, Angela. Zing nog ff een moppie joh.

 2. David

  Het is ook een beetje de onvermijdelijke daling in de kijkcijfers. Die doen zich overal voor, dus ook bij RTL. De kranten maken dit al 15 jaar mee…

 3. Herman Hoogsteder

  Het klopt wel

 4. Arie

  Ga lekker je hasjcake eten en fucken met Jonhny Camaro gek mens.

 5. Dean

  Het grappige is eigenlijk dat ze helemaal niks zegt in bovengenoemd stuk. Ze zegt dat het NRC onderzoek niet klopt maar ze zegt niet WAT er dan niet klopt en wat wel de waarheid is. Als je er dan na bijna een jaar alsnog op wil reageren, zeg dan ook hoe het wel gegaan is, en kom niet met dit soort zwakke bullshit. Ik geloof namelijk wel degelijk dat het NRC onderzoek klopte.

 6. Bas

  Angela maakt met haar programma’s misbruik van geestelijk beperkten.

 7. Herman Hoogsteder

  Het is ongekend dat zo’n dom mens altijd zo’n grote mond heeft hoe fantastisch ze wel is.Nou echt niet hoor angela je bent een Nul.

 8. Arie

  De schijnheligheid straalt er bij haar vanaf, vreselijk mens, we komen er nooit van af.

 9. Anonymousin

  @Drum Stix ;Arie 2x ; Dean ; Bas ; Herman Hoogsteder

  1 vraag: was de azijn vandaag bij jullie supermarkt in de reclame.

  Zelf 0.0 verstand, maar wel over anderen oordelen die jullie 0,0 kennen.
  Blebleble

 10. Rob

  Waarom haalt 4 die beide programma’s op dinsdag niet gewoon van de buis..
  Begin gewoon paar weken eerder met perfecte plaatje etc halfmiljoen is toch echt te laag voor 4.

 11. Freddie

  Laten we gewoon niet meer naar rtl 4 kijken! Johan Derksen heeft gelijk…. Eng zootje daar!

 12. anoniem

  Tja, het draait allemaal om de kijkcijfers.. Ook vanwege de adverteerders…
  En worden deze oh zo belangrijke cijfers wel zorgvuldig gemeten?

 13. Bjorn

  Ik denk nog ff en ze zegt dat het programma goed scoorde.

 14. animo

  Waarom zetten ze Angela op spreekrecht ,ze is een showgirl het is een beetje een Angela show met veel drama.

 15. Kok

  20:15 natasja froger was hier perfect voor geweest die is niet zo nep als angela.

 16. Anja

  Heeft ooit ook een relatie gehad met Peter Jan Rens.
  Maar dat was in de tijd dat hij nog geld had.

 17. Annoniemus

  Ben er van overtuigd dat RTL4 er nog wel een programma uit weet te peuren , uit de huidige kijkcijfer-ellende . Bijvoorbeeld met Natasja Froger en John Williams die op straat lopen met afstandsbedieningen en bij niets vermoedende kijkers de tv op RTL 4 zetten . #HHKRTL4

 18. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 19. Walter

  Hoi Wollter.

 20. Hendrik Sehasulewanepatty

  NRC heeft gelijk.

 21. oom

  nrc volgt er nog een hoor en weder hoor voor angela. wie had wie in dienst. bordeelhouder of nep beller.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.