Angela Groothuizen: ‘NRC-verhaal klopte niet’

RTL 4 zit momenteel middenin een rel over dalende kijkcijfers en vermeende arrogantie op het scherm en in de top. De vorige rel rond RTL stamt uit afgelopen november: de hulphorror-rel. In beide rellen speelt Angela Groothuizen een grote rol: in de huidige rel is zij vertegenwoordigd als de presentatrice van RTL 4’s huidige minst bekeken prime-time-programma en in de vorige rel als de presentatrice van ‘hulphorrorshow’ Een Nieuw Begin. Nu blikt Groothuizen in Privé terug op die rel.

Die rel, die ontstond door gedegen onderzoek van NRC Handelsblad, was gebaseerd op feiten die niet kloppen, stelt Groothuizen nu. “Ik herken niets in dat verhaal. Een Nieuw Begin was een fantastisch programma, dus ik snap er niets van. Het klopt niet.

Groothuizen reageerde destijds nauwelijks op de rel. “Wij hebben geprobeerd om het zo goed mogelijk te doen. Ik had heel erg tegen dat verhaal in kunnen gaan, maar dan had ik ook moeten praten over de kandidaten met wie ik had gewerkt, en dat wilde ik niet.”

Had ze er slapeloze nachten van? “Als je niet tegen kritiek kunt, moet je dit werk niet doen. Maar het was wel erg, want het stond wél op de voorpagina en het werd heel groot opgepakt. Begrijp me goed, ik vind het prima als dit soort verhalen verschijnen, ik kan alleen van mezelf zeggen: het klopt niet. Verder maakt het me niet uit.”

Eén ding neemt ze NRC wél kwalijk. “Al die vrouwen, die zo veel hadden meegemaakt, werden door NRC neergezet als zielenpieten. Maar dat zijn ze juist niet, het zijn juist sterke vrouwen. Zij hebben veel meegemaakt in hun levens en alles overleefd. Dat uitgerekend zij als zielig werden neergezet, is het enige waar ik boos om ben. De rest maakt uiteindelijk niet uit. Als mensen na al die jaren nog denken dat ik niet deug, kan ik daar niets aan veranderen.”

Groothuizen zweeg vorig jaar lange tijd over de hulphorror-rel. Overigens werd de hulphorror-rel, net als de huidige imago-rel en de recente Humberto-rel, destijds pas na bijna een week behandeld in RTL Boulevard.

Het Privé-interview met Angela Groothuizen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen