Jeroen van Inkel: ‘Giel krijgt slaande ruzie bij Talpa’

Jeroen van Inkel denkt dat Giel Beelen en Radio Veronica (van moederbedrijf Talpa Radio) geen goede match zijn. Dat heeft de oud-Veronica-coryfee gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. Van Inkel vindt het top dat Beelen weer terug is op de radio, maar heeft de dj in een eerder stadium geadviseerd de overstap níet te maken. “Ik wist het al een paar weken. Ik had al contact met Giel. We hebben een beetje met elkaar zitten bellen. Wij dj’s hebben veel meer contact dan mensen denken.

Het is een kleine wereld en dj’s helpen elkaar, stelt hij. “Je moet elkaar een beetje helpen en misschien ook behoeden voor grote fouten of waarschuwen voor dingetjes. Zodoende hadden wij contact. Ik heb geprobeerd om hem zo goed mogelijk te adviseren.”

Beelen vroeg Van Inkel naar zijn mening over een Veronica-transfer. “Ik zei tegen hem: ‘Doe het niet.’ Ik ken Giel. Het is een enfant terrible die doet waar hij zin in heeft. De organisatie van Radio Veronica is best heel strak. Het zijn best hardliners wat betreft het je houden aan de playlist en inhoudelijk niet buiten de kaders komen van wat is aangegeven.”

Talpa Radio hanteert strakke zenderformats, zodat Radio 538, Sky Radio, Radio 10 en Radio Veronica niet in elkaars vaarwater komen. “Het is niet de bedoeling dat je de andere stations dan in de weg zit. We weten dat het heel strak is en we kennen ook Giel. Het kan oorlog worden als er geen goede afspraken zijn. Dat verwacht ik. Ik hoop het niet, want het is goed dat Giel weer onder de pannen is en weer op de radio te horen is.”

Van Inkel hoopt dat Beelen keiharde afspraken gemaakt heeft. “Wat ik geprobeerd heb tegen hem te zeggen is: ‘Zet alles op papier en maak echt goede afspraken, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.’ Ik verwacht dat ze binnen een halfjaar rollend door de gang gaan met ruzie. Ik ken die gasten en ik ken Giel.”

Beelen krijgt de ochtendshow op Radio Veronica. Die was tot voor kort in handen van Van Inkel. “Nee, ik voel geen rancune tegenover Giel. Ik vind het fijn dat hij weer onder de pannen is. Hij is toch een van de beste radiomakers van Nederland.”

Vindt hij het vervelend dat Beelen zijn advies niet heeft opgevolgd? “Het was wel een verrassing. Toen ik het hoorde dacht ik: hij heeft het tóch gedaan. Hij stond ook een beetje met zijn rug tegen de muur, want hij had een slechte onderhandelingspositie. Bij de NPO was hij uitgeradioot. Daar was geen plek meer voor hem. Hij had weinig andere mogelijkheden.

Het punt is: er zijn niet zo veel andere mogelijkheden. Talpa heeft best heel veel radio, dan heb je de publieken en dan blijft er niet zo veel over. En bij 100% NL zou ik Giel niet zo snel horen.”

Lees ook:
Giel kiest voor diepe zakken Talpa: persfoto’s uitgelekt (gisteren)
Giel Beelen dagelijks van 6 tot 9 op Radio Veronica (gisteren)

Foto: RTL Boulevard

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen