NOS-directeur Jan de Jong vertrekt naar Feyenoord

Jan de Jong vertrekt als algemeen directeur van de NOS om dezelfde functie te gaan bekleden bij voetbalclub Feyenoord. Hij gaat er op 1 november aan de slag. Dat heeft de omroep zojuist bekendgemaakt. De Jong wil deze kans niet laten liggen, ondanks dat hij het naar zijn zin heeft bij de omroep. “Na ruim 24 jaar NOS sta ik uiteraard niet te boek als een jobhopper. Ik had er met veel plezier nog jaren kunnen werken, want ik heb ernstig last van clubtrouw. Maar deze kans is uniek.

De Jong (50) werkt sinds 1993 bij de NOS. De afgelopen 12,5 jaar maakte hij deel uit van de directie van de omroep, de laatste 7 jaar als algemeen directeur. Nu kiest hij voor sport. “Iedereen die mij kent, kent mijn enorme fascinatie voor topsport en voor Feyenoord“, zegt De Jong.

Hij wil met de club weer structureel in de top van het voetbal komen, met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Volgens Feyenoord sluit De Jong naadloos aan bij de ambities van de club. “Hij heeft jarenlange ervaring in het leiden van een complexe organisatie“, zegt Gerard Hoetmer van de raad van commissarissen.

Volgens hem heeft De Jong een grote kennis van de sport- en voetbalwereld, met de bijbehorende relaties en netwerken.

Feyenoord heeft een prachtige toekomst voor zich“, meent De Jong. “Daar wil ik met mijn kennis en ervaring de komende jaren mijn steentje aan bijdragen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen