‘Klap voor televisieland als John de Mol wegvalt’

Het zal een klap zijn voor tv-land als John de Mol weg komt te vallen. Dat zei RTL 4-ster Carlo Boszhard woensdag in Jinek, waar hij kwam praten over grote tv-shows van vroeger. De grote shows van vroeger hielden ooit op toen Joop van den Ende vertrok uit Aalsmeer. “Op een gegeven moment ging Joop van den Ende zich echt storten op het theater. Toen de grote baas weg was… Ik ga dat nu misschien een beetje gek zeggen, maar dat gaat natuurlijk ook gebeuren als John de Mol wegvalt.”

Van den Ende en De Mol zijn helden, aldus Boszhard. “Dat zijn natuurlijk grootheden. Dat zijn legendes die het vak snappen. Dat zijn ook echte bazen. Die kunnen zeggen: ‘Ik ga nú naar links.’ Toen Joop daarna werd vervangen door andere mensen, konden die ook wel zeggen: ‘Ik ga nú naar links.’ Maar dan zei het bedrijf: ‘Nou, lekker niet.’”

Het grote showamusement van vroeger hing aan de visie van één man: Van den Ende. “Dat is het. Dat is ook de kracht.”

Nu zijn er geen écht grote shows meer. “We willen overal wat van opsteken. Op het moment dat je een avond van twee uur entertainment krijgt, doen we dat alleen maar als we daarna een winnaar kunnen aanwijzen, bijvoorbeeld in The Voice of Got Talent. Maar puur amusement of puur entertainment is er niet meer.”

Ik vind het stiekem wel een beetje jammer, maar het komt wel weer terug. Er komt op een gegeven moment wel weer zo’n grote show. Paul de Leeuw doet het nog wel een beetje dat soort entertainment op het gevoel, maar dat hele grote is voorbij. Je hebt nog wel Linda met Miljoenenjacht. Dat is nog steeds in die stijl. Dat komt nog een beetje uit die stal, dus het is er nog wel.”

Foto: Jinek, KRO-NCRV

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen