Gordon wil niet meer exclusief voor RTL werken

Gordon wil zijn exclusieve contract bij RTL niet verlengen. Hij wil meer vrijheid én voor meerdere werkgevers kunnen werken. Dat vertelt de presentator in weekblad Privé. De televisiester staat nog een jaar onder contract bij RTL. “Mijn contract bij RTL loopt nog tot 2018. De kans dat ik daarna een meerjarig vast contract teken, is klein. Ik heb er meer behoefte aan om op projectbasis te gaan werken. Hierdoor ben ik voor alle zenders inzetbaar en niet alleen voor RTL“, legt Gordon uit.

Niet exclusief onder contract staan ziet Gordon wel zitten. “Dan heb je meer ruimte en vrijheid. Gerard Joling heeft dat al een poosje en dat bevalt hem zeer goed. Je kunt dan zelf bepalen wat je wilt gaan doen.

Je kunt dan ook een periode helemaal geen tv maken, legt Gordon uit. “Eigenlijk wil ik van de druk af dat ik een bepaald aantal programma’s per jaar moet maken. Als je weet hoeveel werk en tijd daar in zit… Daardoor heb ik vrijwel geen tijd voor Blushing.”

Gordon wil juist meer tijd voor Blusing. “Dat kan niet en daar wil ik verandering in brengen. Maar ik ga eerst met heel veel plezier mijn contract uitdienen, want het werk wat ik mag doen, blijft enorm leuk.”

Hoe lang hij nog op tv wil blijven? “Over zes jaar ben ik 55 en denk ik dat het wel een keer genoeg is. Dan heb ik een fantastisch bedrijf waar ik op terug kan vallen. Als het goed is, heb ik dan gewoon een concern.”

Het Privé-interview met Gordon kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL Late Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen