DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk positiever over media

Geplaatst op Mon 07 Aug 2017 om 10:18

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk is meer en meer te spreken over de Nederlandse media. Hij voelt zich steeds meer gehoord door parlementaire journalisten. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Öztürk denkt dat hij serieuzer wordt genomen nu zijn partij drie zetels heeft in de Tweede Kamer. “Vóór de verkiezingen was het vijandig, was het zoeken naar feitjes om ons op een nare manier neer te zetten. Na de verkiezingen zochten ze ons op en vroegen ze om reacties“, vertelt hij.

Voor de verkiezingen ging het alleen maar over Turkije, klaagt Öztürk. “Sinds 15 maart zijn ze bereid om ook over andere onderwerpen een vraag te stellen.”

Toch is Öztürk nog wel kritisch over de media. Volgens hem zijn traditionele partijen bang voor de media. “De gevestigde orde, de gevestigde partijen durven niet voor de mensen op te komen. Ze durven dat niet door de media. Die heeft hen zo in de tang dat als ze dat doen, ze het verkeerde imago krijgen. De meeste Kamerleden zien onrecht, maar durven niet voor die mensen op te komen.”

Ook over het NRC Handelsblad, die hem neerzette als iemand die de boel heeft getild, blijft hij kritisch. “Een journalist kan iemand veel onrecht aandoen zonder dat hij of zij daar verantwoording voor af hoeft te leggen.

Het Parool-interview met Selçuk Öztürk kunt u lezen via Blendle.

Foto: PvdA, Lex Draijer, Creative Commons Attribution 2.0 Generic
5 Reacties op “DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk positiever over media”


 1. zuurkoolmetspekjes

  Dit is een onbetrouwbare hond!

 2. Janenalleman

  Het vertrek zorgde voor veel commotie. Aan het einde van de laatste fractievergadering riep Öztürk naar het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch Moge Allah je straffen! omdat hij het niet met Marcouch eens was.
  Weg met dit schepsel!

 3. KIP

  @Janenalleman

  Hij heeft wel gelijk gekregen.9 zetels, Samson weg en in Arnhem wil je niet wonen.Benieuwd of zijn fraudezaak weer boven komt .Er is veel door de papierversnipperaar gegaan, maar deze Turkse Harry Keijzer heeft teveel op zijn kerfstok om niet in opspraak te komen.

 4. Annoniemus

  Haar opzij kammen , klein snorretje , dan doet hij me toch aan iemand (Denk)en !

 5. achtmet

  Hij is gewoon een gevaarlijke apostel van die dictator uit zijn vaderland .In de gaten houden dus !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.