Giel Beelen vertrekt na twintig jaar bij 3FM

Giel Beelen vertrekt als dj bij 3FM. Dat heeft de NPO zojuist bekendgemaakt in een persbericht. Beelen verloor vorig jaar al zijn ochtendshow bij de zender, maar stopt nu ook op de weekendavonden. In de nieuwe programmering van de jongerenzender, die 2 september ingaat, komt zijn naam niet meer voor, bevestigt zendermanager Jurre Bosman. Hij spreekt van een ‘gezamenlijke beslissing’, maar laat zich niet uit over verdere details. “We gaan hem missen bij 3FM“, laat hij weten.

Bosman: “Giel is al die jaren van onschatbare waarde geweest voor NPO 3FM, radio en het ontdekken van nieuw talent. Hij heeft heel veel radiomakers geïnspireerd.”

De Telegraaf denkt dat Beelen overstapt naar de commerciëlen. “Wat de diskjockey nu gaat doen, is nog niet bekend. Wel wordt al langer gefluisterd dat hij bij een van de commerciële radiozenders in beeld zou zijn. Vorig jaar was Giel naar verluidt bijna rond met Radio Veronica“, aldus de krant.

Met de 3FM-exit van Beelen lijkt de NPO weer een grootverdiener kwijt te zijn. De dj zat niet ver van het megasalaris van Matthijs van Nieuwkerk af.

Beelen begon in 1997 bij 3FM met een nachtprogramma bij de AVRO. Van 2004 tot 2016 presenteerde hij de prestigieuze ochtendshow.

Lees ook: 3FM onthult eindelijk nieuwe programmering (vandaag)

Foto: VARA/Hans Peter

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen