Fons van Westerloo hoopt op tv-exit PowNed

Terwijl omroep PowNed dit weekend werd afgeslacht in een groot Volkskrant-stuk, stond er in De Telegraaf een kritische column van Fons van Westerloo over de roze plopkappers. De oud-directeur van zowel RTL als SBS maakt er geen geheim van dat hij absoluut niet onder de indruk is van de rechtse programmamakers.”Sinds de oprichting in 2009 is zeker meer dan vijftig miljoen belastinggeld besteed aan ongein op de vanuit de website GeenStijl ontstane omroep“, briest hij.

De truc om geïnterviewden met onzinnige vragen uit het veld te slaan, werd al snel doorzien, schrijft Van Westerloo. “Het werd afgedaan als ongevaarlijk vermaak dat geen enkele bijdrage leverde aan de serieuze informatievoorziening die de publieke omroep hoog in het vaandel heeft staan.”

De fut is eruit bij PowNed, vindt hij. Van Westerloo heeft meegekregen dat PowNed wil verhuizen naar online en dat vindt hij geen verkeer idee.

Na de ophef over het bizar meedogenloze artikel over de verdronken Syrische vluchteling ‘kan die verschuiving niet snel genoeg plaatsvinden’, aldus Van Westerloo.

De column PowNed van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Volkskrant trekt ‘de beerput’ van PowNed open (zaterdag)

Foto: VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen