Eva Jinek bemiddelt in Hazes-ruzie

Geplaatst op di 29 aug 2017 om 10:05

Eva Jinek vroeg André Hazes jr. maandag in haar talkshow naar het grote interview dat zijn zus Roxeanne Hazes dit weekend gaf in Volkskrant Magazine. Waar Jinek dat een mooi, gevoelig vraaggesprek vond, reageerde Hazes bikkelhard: hij heeft het stuk niet gelezen en wil zijn moeder en zus nooit meer zien. En dat terwijl zijn zuster in de Volkskrant op emotionele wijze vertelde hoe lang ze haar best heeft gedaan om het leven van haar broer te volgen en in contact met hem te komen.

Jinek kwam echter niet verder dan een harteloze reactie van Hazes. “Ik heb dit weekend het interview met jouw zusje Roxeanne gelezen in Volkskrant Magazine. Heb je het gelezen het interview?“, vroeg ze.

Nee“, antwoordde Hazes daarop. Op de vraag of dat een bewuste keuze is, zei hij: “Nee, ik lees de Volkskrant niet. Schat, ik lees dat niet. Als je zegt dat ik het moet lezen, ga ik het nu nog lezen voor je.”

Jinek: “Ik vond het een heel mooi interview. Het is heel pijnlijk om te lezen dat zij en jouw moeder al jaren niet meer spreken. Dat was al bekend. Alleen zij komt over als heel lief en openhartig. Ik vond het een mooi interview. Ik vond het gewoon niet leuk om te lezen.”

Hazes bikkelhard: “Ze is ook heel lief en mijn moeder is ook heel lief. Alleen op dit moment zijn we geen aanvulling in elkaars leven. Zij hebben hun weg gevonden, ik heb mijn weg gevonden. We zijn niet boos op elkaar. Ik kan niet zeggen dat ik een hekel aan ze heb, want ik heb een goede opvoeding gehad. Ik ben mijn moeder ontzettend dankbaar voor de eerste twintig jaar in mijn leven. Alleen ik denk dat de volgende twintig jaar zonder ze is. Op dit moment is er geen plek voor hen. Ik hoop vanuit mijn hart echt dat ze honderd worden, maar dat is zonder mij. Dat is niet omdat ik kwaad op ze ben, maar omdat ik verder ben gegaan. Ik heb een heel ander pad gevolgd.”

Ik kies voor mijn eigen geluk. Dat heb ik met mijn eigen gezin en de familie die ik nu heb. Als ik zou weten dat het slecht met ze zou gaan, zou ik het verschrikkelijk vinden omdat het familie is. Ik gun mezelf het geluk alleen iets meer.”

Jinek gaf aan dat ze de reactie van Hazes vrij hard vindt. “Weet je wat ik heftig vind dat je zegt? Dat je zegt ‘de komende twintig jaar zonder mij’. Het zou ook kunnen dat je zegt: ‘Het is nu even zo, maar als er iets verandert…’”

Hazes: “Dat weet je inderdaad nooit.” Jinek: “Oké, want ik vind het zo definitief om dit te zeggen.” Hazes: “Daarom zeg ik ook: ‘Ik denk.’ Je weet niet hoe het leven gaat. Het staat nu in elk geval niet op de planning.

Jinek gaf ook aan dat ze het lastig vindt dat Hazes vanaf vrijdag te zien is met een SBS 6-soap en dat zijn moeder en zijn zus zijn kind dan op zien groeien op tv. Hazes vindt dat onzin: “Ik denk dat ik 40.000 filmpjes van die jongen op social media heb geplaatst.”

De Hazes-familieruzes is naar verluidt veroorzaakt door een slechte verstandhouding tussen moeder Rachel Hazes en de huidige vriendin van André. Roxeanne zou daarbij automatisch altijd partij kiezen voor Rachel. Waar Rachel en Roxeanne zich in de media betreurd uitlaten over de familieruzie, maakt André er regelmatig grappen over.

Op carrièregebied lijkt Roxeanne Hazes haar broer André Hazes opeens onverwacht in te halen. Zij is komend seizoen dé huisband van de gerenommeerde NPO 1-talkshow De Wereld Draait Door, terwijl hij nu onderdeel wordt van de matig bekeken soapvrijdag van SBS 6.

Lees ook: ‘Hoezo omarmt links Nederland ineens Rox Hazes?’ (gisteren)

Foto: KRO-NCRV, Jinek
33 Reacties op “Eva Jinek bemiddelt in Hazes-ruzie”


 1. okedan

  Dre, staat minimaal 3 uur per dag voor de spiegel

 2. Tels

  @okedan

  Laag spiegeltje.

 3. okedan

  Volgens mij heeft Dre ook een spiegeltje bij zich, dan kan hij de hele dag opletten of er geen haartje verkeerd zit.

 4. Ger

  Die vent komt zichzelf wel tegen, Karma is a bitch. Je hebt maar een moeder. Als zijn fans hem laten vallen zal hij weer naar zijn moeder kruipen. Hoop niet dat zijn moeder even hard is want ze kan hem onterven.

 5. A.M

  Ik gun Roxeanne alle succes!!

 6. anonymous

  Wat als Monique hem in de steek laat?
  Gaat heus gebeuren en dan heeft ‘ie niemand meer.

 7. anonymous

  Dreetje is nu echt zo’n aso met zijn gouden horloge, gouden kettinkje
  met naam van zijn vriendin, voor het geval hij vergeet hoe ze heet,
  en gouden armbanden en ringen.
  Hij ziet er niet uit.

 8. DO-bad

  Okedan is duidelijk ook zo’n bemoeizuchtige zeikouder waarbij de kinderen weglopen. Doe er wat aan in plaats van over Dré te zaniken, oud wijf!

 9. Rukker

  Toevallig heb ik vier weekje de Volkskrant en heb ik het artikel gelezen maar de rest van het jaar kan ik prima zonder deze krant. Ik snap dat de redactie van Eva Engnek krantjes doorbladert maar om er van uit te gaan dat een twintiger standaard de Volkskrant doorleest is opmerkelijk. Grachtengordel TV blijft een opmerkelijk fenomeen.

 10. Oja ? JA !

  Ik snap hem wel
  Roggel is een wandelende KASSA.
  die alleen maar geld wil verdienen over de rug van haar overleden ( EX ) man.
  ze wilde scheiden , todat ze zag dat ze veel geld zou mislopen.

 11. Richard Groenenheuvel

  Dre Hazes is een vreemdgaander eerste klas

 12. 砂漠のキツネ

  okdan is gewoon een persoon met een lelijk uiterlijk… die gaan altijd haten op mensen die er goed uitzien.

 13. Jantien de Groot

  Heel veel mensen hebben al jaren bonje met hun moeder of zelfs met alle familieleden. Waarom zitten anderen, in het geval van André, dan zo te zeuren dat het zo erg is. Waar bemoeien ze zich mee? “Kan ze haar kleinkind niet zien opgroeien”, zo erg!
  Vele opa’s en oma’s maken ditzelfde mee. Toon eens wat meer respect voor de, vast wel, zware keuze die André heeft gemaakt.
  En dan die laatste opmerking dat Roxanne op carrièregebied haar broer aan het inhalen is? Dat is appels met peren vergelijken.

 14. Huiskamer

  De leugens van de NPO (Fakenews) en lees reacties daarop in dit filmpje.
  https://www.youtube.com/watch?v=O3-ip3rMz6U

 15. Ingrid

  Ben geen fan van Rachel,maar vindt het wel heel triest dat André zo grof reageert op de breuk met zijn familie. Onnodig kwetsend.
  Had eerst wel begrip voor André,maar hoe hij zich nu gedraagd,niet meer!
  Hij wordt steeds meer een verwende kleuter. In vele opzichten gaat hij zijn vader achterna en daar kan hij niet trots op zijn.
  André moet veel leren ,maar vooral ook veel afleren

 16. koos

  Hazes jr. lijkt mij echt.
  Gewoon een aardige Amsterdamse gozert. Ik gun hem het succes.

  Jineks tv programma;s zijn vaak gekleurd met (dezelfde) linkse grachtengordel kliek, of nagemaakte en matrige cabaretiers die zonodig over politiek willen praten.
  Jinek is niet objectief, maar wel partijdig.

  Vaak vraag ik mij af, of zij wel echt is.

 17. arie

  Ach Andé Hazes was nog wel aardig bij Jinek.

  Vele malen minder vond ik het optreden van die misselijk makende en nagemaakte mevrouw Hilbrand,
  ( niet teveel met die handen in je haar zitten joh ) van spuiten en slikken en nu weer een programma over seksualiteit wil gaan maken.
  Weer zo’n linkse mevrouw die voor zichzelf reclame mocht maken.
  Ik blijf haar een vies wijf vinden met totaal geen uitstraling met TV programma’s waar bijna niemand naar kijkt.
  Maar ja, zij moest van haar producers weer eens gepromoot worden bij Jinek.
  Ons kent ons hé.

 18. Johan

  Het was weer zo’n standaard Jinek programma. Oppervlakkig, onrustig, slecht Nederlands en alles weer weer helder. Verder stond zoals altijd IK (Jinek) en niet de gasten centraal. Over de onderwerpen en gasten zal ik het maar niet hebben. Te onbenullig. Nog een paar dagen ergeren en dan is Jeroen gelukkig terug.

 19. darius

  Uitstekend reactie van de Andre. Hij hangt de vuile was niet buiten en weet het keurig te zeggen zonder moeder en zus te beschadigen. Rachel Rachel en nog eens Rachel is een vreselijk dominante en gehaaide vrouw die over alles en iedereen (met name financieel) wil heersen. De vrouw is bikkelhard en iedereen met een beetje kennis van de geschiedenis weet dat zij de vader van de Dre jr. ook niet al te best heeft behandeld en dat hun huwelijk over was. Jarenlang speelde zij de tragische weduwe om geld binnen te harken en zij betrok haar kinderen daarbij.
  Jr heeft zich daar aan weten te ontworstelen en richt zijn eigen leven in zonder het geclaim van moeder.

 20. Nick

  Andre wil niet dansen naar de pijpen van zijn moeder. Ze hebben geen ruzie, maar onmogelijke relatie. Wat doet Andre is het gevolg van zijn moeders gedrag. Deze vrouw is bezitterig, gierig, keihard en meedogenloos. Wat moet hij daarmee? Hij heeft niets slechts gezegd over haar. Netjes.

 21. graaier

  @nick

  dat zijn juist goede eigenschappen.
  die gozer komt ooit nog eens met hangende pootjes terug bij moeders en uithuilen als-ie is gedumpt door dat vreemde mokkel van ‘m.

 22. anoniem

  Roxanne haalt haar broer in? Dat wordt lastig als ze pas volgend seizoen te zien is. Zij heeft de kans om haar broer in te halen maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Sensatiemakers hier bij Mediacourant

 23. Matty

  Ger, een ouder kan een kind nooit helemaal onterven! Die kan altijd een gedeelte van zijn kindsdeel opeisen. Eerst je huiswerk doen voordat je wat roept!

 24. Truus

  Nick
  … mee eens, hij heeft een nieuwe familie en ziet hoe gezellig het daar is. Hij voelt zich nu happy.Of het voor eeuwig is weet ik niet maar nu wil hij het graag zo houden en dat begrijp ik wel. Eindelijk positiviteit in z’n leven.Z’n moeder heeft ruzie met haar hele familie en daar zat Dré altijd maar tussen.Het kan anders!!

 25. KIP

  Dat Rachel met haar eigen vader en eerst ook moeder heeft gebroken, bleef natuurlijk buiten de discussie. Helder NPO-beleid; man is dader en vrouw slachtoffer.

 26. bunkert

  @ Rukker
  Tue 29 Aug 2017 om 10:44

  Toevallig heb ik vier weekje de Volkskrant en heb ik het artikel gelezen maar de rest van het jaar kan ik prima zonder deze krant. Ik snap dat de redactie van Eva Engnek krantjes doorbladert maar om er van uit te gaan dat een twintiger standaard de Volkskrant doorleest is opmerkelijk. Grachtengordel TV blijft een opmerkelijk fenomeen.

  ————————————————————————————
  huh ?

  Eva stelt toch gewoon een open vraag omdat die voor zo´n gesprek relevant is, zonder vooronderstellingen ? Ze leest ook de telegraaf hoor, omdat alle kranten relevante informatie kunnen brengen.

  Jij zoekt gewoon een aanleiding om je afkeer van het programma en de presentator te ´onderbouwen´. Mag ,hoor, maar je argumentatie zuigt.

 27. Henk

  @Matty, waar staat geschreven dat een kind helemaal onterfd kan worden? Iedereen weet dat een kind recht heeft zijn legitieme portie. Maar iemand met een grote mond moet ook stoer genoeg zijn om zich aan de wens van zijn overleden ouder te houden. En dan erft hij geen moer!

 28. Lammedammedoendan

  Wat is dít voor een houding van het MC-reagerend volk? We hebben het over RACHEL HAZES. Die wil NIEMAND als moeder hebben. Dré Jr heeft volledig gelijk in deze.

 29. Duiker64

  blijf het bijzonder vinden dat anderen menen zich te moeten bemoeien met een familieruzie. Hij zal zijn redenen hebben zijn moeder en zus niet meer in zijn leven te willen. Hoezo denkt iedereen dat ze geroepen zijn om hierin te bemiddelen of te oordelen?

 30. Vrouw

  Dat jongkje zit gewoon onder de plak. Zijn vrouw wil zijn moeder en zijn zus niet.

 31. Arnoud Tempelman

  Trouwens een complimentje voor de nieuwe parttimer op de redactie van MC die het hele interview letterlijk heeft overgetypt. Dat is nog eens verslag geven! Petje af…..

 32. Laura

  Is ze echt met die mensen begaan of is ze haar imago aan het oppoetsen? En heeft ze zelf al een partner?

 33. Bart Boos

  Is Hazes de enige blanke autochtoon die nog in de ware gelooft?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.