Winston Gerschtanowitz: ‘SBS houdt zich aan belofte’

Winston Gerschtanowitz mist RTL Boulevard niet. Hij koos bewust voor groot amusement op SBS 6 en tot nu toe houdt de zender zich aan zijn belofte. Dat vertelde de presentator dinsdagavond in RTL Summer Night. Gerschtanowitz was jarenlang hét gezicht van RTL Boulevard. “Ik denk dat ik de meeste afleveringen van alle presentatoren tot nu toe heb gemaakt. Ik heb er dik 2.500 gemaakt toen ik op die vrijdag voor de laatste keer naar buiten liep“, zo laat de presentator weten.

Op die laatste uitzenddag heeft Gerschtanowitz het Boulevard-tijdperk afgesloten. “Ik heb me toen omgedraaid, naar de studio gekeken en ik heb voornamelijk heel mooi nagedacht over de prachtige tijd die ik gehad heb. Ik moet je eerlijk zeggen: ik heb er na die dag helemaal niet meer over nagedacht. Ik ben gelukkig in de positie dat ik vooruit kan kijken naar leuke dingen. Ik ben gewoon doorgegaan en kijk mooi terug.”

Nu zit hij bij SBS 6, waar hij binnenkort te zien is met Mensenkennis. “Dat heeft heel erg te maken met de veroordelen die we allemaal hebben. We zijn al maanden aan het draaien. We brengen mensen in candid-situaties en daarna moeten kandidaten nadenken hoe ze reageren.

Daarna volgt ook nog Circus Gerschtanowitz. “Dat is wederom een idee van John de Mol. Hij is goed in talentenjachten. We kwamen erachter dat dit programma, dat toen nog geen titel had, zó breed was. Het gaat niet alleen om zang of om dans, maar John had het idee dat álles moet kunnen. Dus ook bodypainten of iemand die zijn huis bouwt van flessen. Alles moet kunnen als je trots bent op je talent. Het was zo’n verscheidenheid van dingen aan het worden, dat ze dachten: we moeten het gewoon het circus noemen. Je moet niet gelijk denken aan een traditioneel circus, maar het idee dat alles kan, is het zeker.

En dan hoopt hij nog op een show met zijn vrouw Renate. “Wij werken bij hetzelfde bedrijf, maar we zien elkaar feitelijk nooit tijdens het werk. Ik vind het hartstikke leuk en het biedt ook kansen. Ik zou graag een keer met Renate iets leuks doen. Hoe uniek is het dat je met je vrouw als co-host bijvoorbeeld iets zou kunnen doen? Als het juiste er komt, lijkt het me uniek om mee te maken.

Tot nu toe bevalt het goed bij SBS 6. “Ik moet zeggen: het is natuurlijk altijd een belofte waar je aan begint en dan moet je nog maar hopen dat er genoeg dingen komen om echt te gaan doen. Nou, ze houden zich aan hun belofte. Er zijn alleen maar leuke nieuwe initiatieven.

Foto: RTL Summer Night

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen