‘SBS 6 verslaat Vierdaagse beter dan NPO 1’

SBS 6 doet beter verslag van de Nijmeegse Vierdaagse dan NPO 1. Dat vindt Wilfred Takken, de tijdelijke tv-recensent van NRC Handelsblad, schrijft hij in de krant. Het door Evelien de Bruijn gepresenteerde programma De Vierdaagse vat het gevoel van het wandelevenement beter dan het veel beter bekeken Het Gevoel van de Vierdaagse met Fons de Poel, vindt Takken. “Volkszender SBS heeft meer gevoel voor de Vierdaagse dan de publieke omroep.

Takken vindt de verslaggever van de NPO 1-variant prima, maar de presentatie veel te stijf. “Sander de Kramer, de goedlachse mensenvriend, is hier wel op zijn plaats, maar Fons de Poel is te deftig in zijn gilet, en zijn violist ook.”

Hij duidt op de violist die door het programma wordt ingezet om emoties op te roepen bij wandelaars. “De rubriek De Vierdaagse van SBS 6 heeft gewonere mensen”, vindt Takken.

Én SBS had op de eerste wandeldag het beste menselijke drama, stelt hij. De zender bracht het verhaal van twee hartsvriendinnen, van wie er een dit jaar niet kan meedoen wegens een hersenbloeding.

Bij de finish wacht ze in haar rolstoel op haar vriendin. Geëmotioneerd en slepend met haar been loopt ze de laatste meters mee over de eindstreep.

De tv-recensie van Wilfred Takken kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: Nick van Ormondt/SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen